Velika podrška privatnom sektoru

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić informisao je delegaciju Odbora direktora Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/, koji borave u višednevnoj posjeti BiH, o političkim i ekonomskim prilikama u BiH i regionu, procesu približavanja EU i ispunjavanju obaveza iz Reformske agende.

Bosna i Hercegovina 27.03.2017 | 13:21
Velika podrška privatnom sektoru
Na sastanku u Banjaluci, predsjedavajući Predsjedništva BiH naglasio je da se sve tenzije u regionu nepovoljno odražavaju na BiH i izrazio uvjerenje da će u najskorije vrijeme doći do njihovog smirivanja.

Sagovornici su se saglasili da bi, zbog visoke nezaposlenosti u BiH, od presudnog značaja bila veća podrška u oblasti privatnog preduzetništva, što bi na najbolji način doprinijelo boljoj ekonomskoj perspektivi Republike Srpske i BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ivanić je podržao nastavak aktivnosti Evropske banke za obnovu i razvoj na razvoju infrastrukture u BiH, posebno Koridora "Pet ce", kao i razvoju lokalnih zajednica.

On smatra da bi reforma komunalnih preduzeća na nivou opština doprinijela boljem kvalitetu usluga, od čega bi prvenstveno građani imali korist.

Članovi delegacije zahvalili su Ivaniću za iscrpne informacije i informisali ga o planovima za konkretne aktivnosti EBRD-a u BiH u predstojećem periodu.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dragan

27.03.2017 13:46

Pod privatnicima Mladen misli na Čorokala, Kaju, Slobu, sina Igora itd.

ODGOVORITE
Name

Oj oj

27.03.2017 14:49

Vasa najveca podrska proizvodnji je da se sklonite. Na kraju ce vad ukloniti kuka i motika.

ODGOVORITE