Степинац препрека екуменизму

Одбор за просвјету и културу епархије шабачке, како нам је саопштио протођакон др Љубомир Ранковић, одбио је позив римокатоличке канцеларије фоколора, упућен вјероучитељима епархије шабачке да учествују на Великој екуменској конференцији у Риму, у мају ове године.

Србија 27.03.2017 | 12:54
Степинац препрека екуменизму
- Нема, и не може бити, услова за искрен екуменски дијалог, све док римска црква у потпуности не осуди и одбаци хрватски приједлог да се усташки викар и ратни злочинац Алојзије Степинац прогласи за свеца. О њему и његовим недјелима изрекао је свој суд Институт Симон Визентал, најрелевантнији и најкредибилнији свјетски међународни ауторитет, када су у питању ратни злочини и злочинци у Другом свјетском рату- каже др Ранковић.

Умјесто у Рим, епархија шабачка организује за своје вјероучитеље образовно путовања у Грчку, древну постојбину европског хришћанства, у којој су крштени први европљани и настале прве хришћанске заједнице на старом континенту.

У плану је посјета светињама Солуна, Свете Горе, Атине и Свете Егине.

(БН/В. Митрић)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

клас

27.03.2017 12:50

Ако је због Степинца онда нека га и прогласе свецом и нека екуменизам пропадне начисто

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

27.03.2017 12:59

По уцењу Аве Јустина Поповица екуменизам је све јерес насег доба. Због тога Помјесне Православне Цркве ако зеле да остану и даље дио Једне Свете Саборне и Апостолске Цркве Христове требају да прекину све екуменске дијалоге са римокатолицком вјерском заједницом док се она налази у јереси. Велики грех је супротно Христовом уцењу сматрати и тврдити за било коју вјерску организацију која се налази у јереси као сто је римокатолицка лазна "црква" да она припада Цркви Христовој. Све док се римокатолицка вјерска заједница јавно не одрекне свога погресног вјерског уцења и "светитеља" који су били ратни злоцинци она це бити зборница сотонска а не Црква Христова. Бог је оставио људима покајања за спасење па тако исто и римокатолицкој вјерској заједници која треба без било каквог условљавања да се вратим Светом Православљу на пут Христов којег је званицно напустила прије скоро хиљаду година правеци Велики Раскол у Цркви 1054 године. Поколења дјела дуде ста је цине дају сваком!

ОДГОВОРИТЕ
Name

судија

27.03.2017 18:27

Институт Симон Визентал проналази и испитује ратне злочине и учеснике а СУД пресуђује.Нешто си ти брале добро побрко.

ОДГОВОРИТЕ