Stepinac prepreka ekumenizmu

Odbor za prosvjetu i kulturu eparhije šabačke, kako nam je saopštio protođakon dr Ljubomir Ranković, odbio je poziv rimokatoličke kancelarije fokolora, upućen vjeroučiteljima eparhije šabačke da učestvuju na Velikoj ekumenskoj konferenciji u Rimu, u maju ove godine.

Srbija 27.03.2017 | 12:54
Stepinac prepreka ekumenizmu
- Nema, i ne može biti, uslova za iskren ekumenski dijalog, sve dok rimska crkva u potpunosti ne osudi i odbaci hrvatski prijedlog da se ustaški vikar i ratni zločinac Alojzije Stepinac proglasi za sveca. O njemu i njegovim nedjelima izrekao je svoj sud Institut Simon Vizental, najrelevantniji i najkredibilniji svjetski međunarodni autoritet, kada su u pitanju ratni zločini i zločinci u Drugom svjetskom ratu- kaže dr Ranković.

Umjesto u Rim, eparhija šabačka organizuje za svoje vjeroučitelje obrazovno putovanja u Grčku, drevnu postojbinu evropskog hrišćanstva, u kojoj su kršteni prvi evropljani i nastale prve hrišćanske zajednice na starom kontinentu.

U planu je posjeta svetinjama Soluna, Svete Gore, Atine i Svete Egine.

(BN/V. Mitrić)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

klas

27.03.2017 12:50

Ako je zbog Stepinca onda neka ga i proglase svecom i neka ekumenizam propadne načisto

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

27.03.2017 12:59

Po ucenju Ave Justina Popovica ekumenizam je sve jeres naseg doba. Zbog toga Pomjesne Pravoslavne Crkve ako zele da ostanu i dalje dio Jedne Svete Saborne i Apostolske Crkve Hristove trebaju da prekinu sve ekumenske dijaloge sa rimokatolickom vjerskom zajednicom dok se ona nalazi u jeresi. Veliki greh je suprotno Hristovom ucenju smatrati i tvrditi za bilo koju vjersku organizaciju koja se nalazi u jeresi kao sto je rimokatolicka lazna "crkva" da ona pripada Crkvi Hristovoj. Sve dok se rimokatolicka vjerska zajednica javno ne odrekne svoga pogresnog vjerskog ucenja i "svetitelja" koji su bili ratni zlocinci ona ce biti zbornica sotonska a ne Crkva Hristova. Bog je ostavio ljudima pokajanja za spasenje pa tako isto i rimokatolickoj vjerskoj zajednici koja treba bez bilo kakvog uslovljavanja da se vratim Svetom Pravoslavlju na put Hristov kojeg je zvanicno napustila prije skoro hiljadu godina praveci Veliki Raskol u Crkvi 1054 godine. Pokolenja djela dude sta je cine daju svakom!

ODGOVORITE
Name

sudija

27.03.2017 18:27

Institut Simon Vizental pronalazi i ispituje ratne zločine i učesnike a SUD presuđuje.Nešto si ti brale dobro pobrko.

ODGOVORITE