Мото ГП - Маркез се каје: Није требало да мијењамо гуме!

Када пнеуматик средње тврдоће замени тврду смешу гуме, онда нема среће за актуелног Мото ГП шампиона.

Остали спортови 28.03.2017 | 10:45
Мото ГП - Маркез се каје: Није требало да мијењамо гуме!
Тркачки темпо Марка Маркеза на отварању Мото ГП сезоне у Катару није био импресиван. Трка је каснила 45 минута због кише, а за то време у Репсол Хонди је пала погрешна одлука! Замењене су гуме на Маркезовом мотоциклу. Да ли су оне узрок због ког је актуелни шампион трку завршио на четвртом месту?

“Још раније смо били смо свесни да ћемо се намучити на овој стази. Као и увек, имали смо позитиван став. Мислим да сам могао да се борим за подијум, па чак и за победу, али од тога ништа није било. Обавили смо добар посао током викенда, и имали јасан план. Требало је да користим тврђу предњу гуму. Ипак, након хаотичне ситуације која је настала због кише, створиле су се бројне недоумице. На крају смо одлучили да ставимо средње тврду гуму. То је требало да умањи ризик од пада. Испоставило се да је то била наша највећа грешка током овог викенда“, рекао је Марк Маркез и нагласио да је тактички одабир пнеуматика изазвао велике проблеме и у току саме трке.

„Мучио сам се са предњим делом мотоцикла све време. Једноставно нисам могао да кочим јако, а гума се потрошила након неколико кругова. Имао проблема и са убрзавањем, али и поред тога сам имао добар осећај на мотору. Ипак, после погрешног избора гума нисам могао да надокнадин заостатак на кочењу. То је некада била мој најјачи адут , па сам одлучио да завршим ову трку. У Аргентини ће бити већ све другачије” закључак је Марка Маркеза.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар