Moto GP - Markez se kaje: Nije trebalo da mijenjamo gume!

Kada pneumatik srednje tvrdoće zameni tvrdu smešu gume, onda nema sreće za aktuelnog Moto GP šampiona.

Ostali sportovi 28.03.2017 | 10:45
Moto GP - Markez se kaje: Nije trebalo da mijenjamo gume!
Trkački tempo Marka Markeza na otvaranju Moto GP sezone u Kataru nije bio impresivan. Trka je kasnila 45 minuta zbog kiše, a za to vreme u Repsol Hondi je pala pogrešna odluka! Zamenjene su gume na Markezovom motociklu. Da li su one uzrok zbog kog je aktuelni šampion trku završio na četvrtom mestu?

“Još ranije smo bili smo svesni da ćemo se namučiti na ovoj stazi. Kao i uvek, imali smo pozitivan stav. Mislim da sam mogao da se borim za podijum, pa čak i za pobedu, ali od toga ništa nije bilo. Obavili smo dobar posao tokom vikenda, i imali jasan plan. Trebalo je da koristim tvrđu prednju gumu. Ipak, nakon haotične situacije koja je nastala zbog kiše, stvorile su se brojne nedoumice. Na kraju smo odlučili da stavimo srednje tvrdu gumu. To je trebalo da umanji rizik od pada. Ispostavilo se da je to bila naša najveća greška tokom ovog vikenda“, rekao je Mark Markez i naglasio da je taktički odabir pneumatika izazvao velike probleme i u toku same trke.

„Mučio sam se sa prednjim delom motocikla sve vreme. Jednostavno nisam mogao da kočim jako, a guma se potrošila nakon nekoliko krugova. Imao problema i sa ubrzavanjem, ali i pored toga sam imao dobar osećaj na motoru. Ipak, posle pogrešnog izbora guma nisam mogao da nadoknadin zaostatak na kočenju. To je nekada bila moj najjači adut , pa sam odlučio da završim ovu trku. U Argentini će biti već sve drugačije” zaključak je Marka Markeza.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar