Меркел: Вучић ради добар посао

Канцеларка Немачке Ангела Меркел ексклузивно за „Ало!” каже да пружа сву подршку премијеру Србије и лидеру СНС Александру Вучићу у његовој борби за мир и стабилност у региону.

Србија 27.03.2017 | 12:01
Меркел: Вучић ради добар посао
Београдски лист "Ало" поставио је пиање канцеларки Њемачке Ангели Меркел шта мисли о премијеру Србије, лидеру напредњака и председничком кандидату Александру Вучићу, а експресно су добили одговор: -

 Све је речено приликом посјете премијера Александра Вучића Берлину 14. марта. У овом моменту нема ништа ново да се дода - наводи се у одговору Ангеле Меркел листу и у прилогу им је послат транскрипт њене изјаве о српском премијеру.

- Србија је део региона у којем морамо да тежимо ка стабилности и у оквиру тога очекује нас свакодневна борба. Српски премијер Александар Вучић и ја често разговарамо о томе - он је увек тврдио да се развој у овом региону одвија мирно и рационално, нарочито у погледу односа са Косовом - каже Меркелова.

- Реформе које он спроводи су посебно храбре и због тога су односи са Косовом веома важни и поред свих проблема који на том пољу постоје - наводи она.

- Желим да охрабрим Вучића да настави напоре на реформској политици у области владавине права, јер је то у фокусу преговора. То треба да учини заједно са грађанским друштвом, које је веома активно у Србији, и тако се може постићи циљ - рекла је Меркелова.

(БН/Ало)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

САМО ЈАКО

27.03.2017 12:16

БЕЗ СИКИРАЦИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смрад

27.03.2017 19:04

Ту нешто смрди.Чим Ангела казе да си добар то није нешто у реду....

ОДГОВОРИТЕ