Merkel: Vučić radi dobar posao

Kancelarka Nemačke Angela Merkel ekskluzivno za „Alo!” kaže da pruža svu podršku premijeru Srbije i lideru SNS Aleksandru Vučiću u njegovoj borbi za mir i stabilnost u regionu.

Srbija 27.03.2017 | 12:01
Merkel: Vučić radi dobar posao
Beogradski list "Alo" postavio je pianje kancelarki Njemačke Angeli Merkel šta misli o premijeru Srbije, lideru naprednjaka i predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću, a ekspresno su dobili odgovor: -

 Sve je rečeno prilikom posjete premijera Aleksandra Vučića Berlinu 14. marta. U ovom momentu nema ništa novo da se doda - navodi se u odgovoru Angele Merkel listu i u prilogu im je poslat transkript njene izjave o srpskom premijeru.

- Srbija je deo regiona u kojem moramo da težimo ka stabilnosti i u okviru toga očekuje nas svakodnevna borba. Srpski premijer Aleksandar Vučić i ja često razgovaramo o tome - on je uvek tvrdio da se razvoj u ovom regionu odvija mirno i racionalno, naročito u pogledu odnosa sa Kosovom - kaže Merkelova.

- Reforme koje on sprovodi su posebno hrabre i zbog toga su odnosi sa Kosovom veoma važni i pored svih problema koji na tom polju postoje - navodi ona.

- Želim da ohrabrim Vučića da nastavi napore na reformskoj politici u oblasti vladavine prava, jer je to u fokusu pregovora. To treba da učini zajedno sa građanskim društvom, koje je veoma aktivno u Srbiji, i tako se može postići cilj - rekla je Merkelova.

(BN/Alo)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

SAMO JAKO

27.03.2017 12:16

BEZ SIKIRACIJE.

ODGOVORITE
Name

Smrad

27.03.2017 19:04

Tu nešto smrdi.Čim Angela kaze da si dobar to nije nešto u redu....

ODGOVORITE