Руси зову Мишковића да спаси Тодорића

Руси зову Мирослава Мишковића да спасе бизнис Ивице Тодорића у Србији. Ова информација је потврђена "Новостима" из више извора из једне од највећих земаља на свету, али и из западних инвестиционих фондова, који су преузели део дугова посрнулог хрватског тајкуна.

Регион 27.03.2017 | 11:45
Руси зову Мишковића да спаси Тодорића
Према сазнањима београдског листа, за послове "Агрокорових" фирми у региону тренутно не постоји купац. Превелики дугови одбијају било којег инвеститора, па су повериоци одлучили да Тодорићеве послове прво санирају и учине их профитабилним. Увођење професионалног менаџмента је опција. Мишковићево име се искристалисало, због његовог искуства у трговини.

Не треба подсећати да је власник "Делта холдинга" направио огромну трговачку империју и да је кроз ланце "Макси" и "Темпо" постао водећи играч у Србији и један од лидера у Црној бори, Босни и Херцеговини, Бугарској и Албанији. Круна његовог пословања је и продаја поменутих ланаца белгијском "Делезу" са 932 милиона евра.

Мишковић се тиме наметнуо као решење, јер и Руси и Американци верују да је једино његов менаџерски тим способан да пословање "Меркатора С", "Идее" и "Роде" у Србији доведе на профитабилан ниво. Иако је Мишковић одбијао да уопште разговара о проблемима "Агрокора", због великог пријатељства са Ивицом Тодорићем, сада се ситуација променила.

Иако су у "Делти" одбили да дају коментар на ову тему, "Новости" незванично сазнају да Мишковићу изузетно прија позив да се врати у велике послове, када је трговина у питању. Према информацијама до којих смо дошли, Мишковић је врло близу одлуке да прихвати овај изазов, а није нереално да чак и откупи Тодорићев бизнис по окончању његове санације.

Једина препрека за улазак Мишковића у "Меркатор С", који газдује "Идеом" и "Родом" код нас, јесте његов лош однос са владајућом гарнитуром. Ипак, наши саговорници процењују да је важност спасавања "Агрокорових" послова у Србији, који износе један одсто српског бруто друштвеног производа, разлог да се и ти односи релаксирају.

(Новости)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

агрокор србија

27.03.2017 09:56

Агрокор осим у Хрватској нема никаквих проблема, фирме у Србији БиХ и Словенији послују добро дакле нема се ста спасавати осим бизниса у Хрватској који јесте у проблемима због презадузености.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.03.2017 11:30

Процитај добро ста си написао.И нема сансе да конзум у БиХ добро послује.Увјерен сам да су стално у минусу и то озбиљном.Ту фирму дотирају из Хрватске,моје дубоко увјерење.Сво ово вријеме.

Name

Пургер

27.03.2017 13:40

Висе од двије милијарде € дуга Агрокор има према добављацима из РХ (Подравка, Виндија, Францк, Дукат, Крас). Ако то није финансијски слом ок ти нам појасни. Цвјецар се уздигао уз ХДЗ и Тудјмана па се занио кало он несто зна а Мисковиц је за њега тата. Сбербанк треба докрајцити пропали Конзум ионако су најскупљи и да нам се врате Темпо и Мерцатор јер су најбољи.

Name

Путин

27.03.2017 10:17

Ха хаха ха ха ,он не мозе Тодорицу помоци ни кад би србију продао. Тодориц мјесецно заради цитав Мисковицев капитал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ера

27.03.2017 13:43

Сацекај јос мало па цес видети да ли мозе или не. Мисковиц је образован за разлику од полуписменог Ивице. То сто је Тодориц направио с руским кредитом би свако знао, а сад кад је досло да се враца потоп.

Name

Крњи

27.03.2017 11:26

Да ту има лове,не би "Делез" дигао сидро.Мислим на супермаркете на овим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вози Миско

27.03.2017 20:39

Дјецоооооооо.........буси гуме!!!

ОДГОВОРИТЕ