Rusi zovu Miškovića da spasi Todorića

Rusi zovu Miroslava Miškovića da spase biznis Ivice Todorića u Srbiji. Ova informacija je potvrđena "Novostima" iz više izvora iz jedne od najvećih zemalja na svetu, ali i iz zapadnih investicionih fondova, koji su preuzeli deo dugova posrnulog hrvatskog tajkuna.

Region 27.03.2017 | 11:45
Rusi zovu Miškovića da spasi Todorića
Prema saznanjima beogradskog lista, za poslove "Agrokorovih" firmi u regionu trenutno ne postoji kupac. Preveliki dugovi odbijaju bilo kojeg investitora, pa su poverioci odlučili da Todorićeve poslove prvo saniraju i učine ih profitabilnim. Uvođenje profesionalnog menadžmenta je opcija. Miškovićevo ime se iskristalisalo, zbog njegovog iskustva u trgovini.

Ne treba podsećati da je vlasnik "Delta holdinga" napravio ogromnu trgovačku imperiju i da je kroz lance "Maksi" i "Tempo" postao vodeći igrač u Srbiji i jedan od lidera u Crnoj bori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Albaniji. Kruna njegovog poslovanja je i prodaja pomenutih lanaca belgijskom "Delezu" sa 932 miliona evra.

Mišković se time nametnuo kao rešenje, jer i Rusi i Amerikanci veruju da je jedino njegov menadžerski tim sposoban da poslovanje "Merkatora S", "Idee" i "Rode" u Srbiji dovede na profitabilan nivo. Iako je Mišković odbijao da uopšte razgovara o problemima "Agrokora", zbog velikog prijateljstva sa Ivicom Todorićem, sada se situacija promenila.

Iako su u "Delti" odbili da daju komentar na ovu temu, "Novosti" nezvanično saznaju da Miškoviću izuzetno prija poziv da se vrati u velike poslove, kada je trgovina u pitanju. Prema informacijama do kojih smo došli, Mišković je vrlo blizu odluke da prihvati ovaj izazov, a nije nerealno da čak i otkupi Todorićev biznis po okončanju njegove sanacije.

Jedina prepreka za ulazak Miškovića u "Merkator S", koji gazduje "Ideom" i "Rodom" kod nas, jeste njegov loš odnos sa vladajućom garniturom. Ipak, naši sagovornici procenjuju da je važnost spasavanja "Agrokorovih" poslova u Srbiji, koji iznose jedan odsto srpskog bruto društvenog proizvoda, razlog da se i ti odnosi relaksiraju.

(Novosti)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

agrokor srbija

27.03.2017 09:56

Agrokor osim u Hrvatskoj nema nikakvih problema, firme u Srbiji BiH i Sloveniji posluju dobro dakle nema se sta spasavati osim biznisa u Hrvatskoj koji jeste u problemima zbog prezaduzenosti.

ODGOVORITE
Name

re

27.03.2017 11:30

Procitaj dobro sta si napisao.I nema sanse da konzum u BiH dobro posluje.Uvjeren sam da su stalno u minusu i to ozbiljnom.Tu firmu dotiraju iz Hrvatske,moje duboko uvjerenje.Svo ovo vrijeme.

Name

Purger

27.03.2017 13:40

Vise od dvije milijarde € duga Agrokor ima prema dobavljacima iz RH (Podravka, Vindija, Franck, Dukat, Kras). Ako to nije finansijski slom ok ti nam pojasni. Cvjecar se uzdigao uz HDZ i Tudjmana pa se zanio kalo on nesto zna a Miskovic je za njega tata. Sberbank treba dokrajciti propali Konzum ionako su najskuplji i da nam se vrate Tempo i Mercator jer su najbolji.

Name

Putin

27.03.2017 10:17

Ha haha ha ha ,on ne moze Todoricu pomoci ni kad bi srbiju prodao. Todoric mjesecno zaradi citav Miskovicev kapital.

ODGOVORITE
Name

Era

27.03.2017 13:43

Sacekaj jos malo pa ces videti da li moze ili ne. Miskovic je obrazovan za razliku od polupismenog Ivice. To sto je Todoric napravio s ruskim kreditom bi svako znao, a sad kad je doslo da se vraca potop.

Name

Krnji

27.03.2017 11:26

Da tu ima love,ne bi "Delez" digao sidro.Mislim na supermarkete na ovim prostorima.

ODGOVORITE
Name

Vozi Misko

27.03.2017 20:39

Djecoooooooo.........busi gume!!!

ODGOVORITE