Вучић сигуран побједник избора

Побједа српског премијера Александра Вучића на предсједничким изборима 2. априла у Србији не би требала бити спорна и он може очекивати више од половине гласова бирачког тијела, док би у другом кругу - уколико га буде - однио увјерљиву побједу с више од 60 посто гласова, показују посљедња испитивања јавног мишљења објављена у Београду.

Србија 27.03.2017 | 10:16
Вучић сигуран побједник избора
Србију од предсједничких избора дијели још само једна седмица, а резултати анкета и истраживања иду у корист актуелном предсједнику владе и предсједничком кандидату владајуће коалиције предвођене Српском напредном странком, наводи Хина.
 
Посљедњи подаци агенције Фактор плус Вучићу дају предност која би му могла донијети побједу у првом кругу, јер је и даље први међу предсједничким кандидатима с рејтингом од 53,3 одсто.
 
Саша Јанковић у посљедњој седмици је забиљежио скок популарности - на 15,1 одсто, што је за четири постотка више него прије седам дана.
 
Некадашњег шефа дипломатије Србије Вука Јеремића подржава 8,6 посто бирача, а оцјена истраживача је да Јеремић није успио анимирати млађи дио, иначе, незаинтересираног бирачког тијела, што је дјеломично успјело Саши Јанковићу и Љубиши Прелетачевићу Белом алиас Луки Максимовићу, који својом атипичном кампањом и комуникацијом с бирачима досад биљежи подршку 7,5 одсто.
 
Анкете биљеже и пад Војислава Шешеља с више од седам на 5,5 одсто, јер је - по оцјени истраживача - своје јавне наступе свео "на шале и доскочице умјесто на програм".
 
Предраг Лацмановић из агенције Фактор објашњава да би и Вучићев рејтинг могао незнатно пасти, што се тумачи "успаваношћу" бирача владајуће коалиције - напредњака и социјалиста, који су се, каже Лацмановић "уљуљкали због позитивних резултата истраживања посљедњих седмица".
 
Према резултатима претходних истраживања, Александар Вучић би побиједио на предсједничким изборима у Србији и случају да буде другог круга, кад би освојио више од 60 одсто гласова.
 
Вучићеви протукандидати би, ако се пласирају у други круг, појединачно могли рачунати на подршку мање од 30 одсто бирача - Саша Јанковић 26,6 одсто, а Вук Јеремић 27,5. Ако би се у другом кругу сучелили Вучић и Шешељ, уз излазност од 45 одсто, Вучић би добио 70,6, а Шешељ 16,4 одсто гласова.
 
Предсједнички избори у Србији биће одржани 2. априла.

(Фена)
 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Карадоз

27.03.2017 08:30

И сад це, мислим након његове побједе, опет по форумима да кукају како це да им влада јос цетри године као да им га је неко други поставио на то мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

27.03.2017 08:34

Ако Вучић побиједи рачунајте и на побједу Додика код нас у Републици Српској. Јучерашња подршка Додика у Новом Саду то показује. Ако буде тако. Лаки ноћ Република Српска...........

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Дјордје Додина изјава

27.03.2017 09:01

Навео је да никада до сада није учествовао на изборима у Србији али да ће 2. априла изаћи на гласање у Конзулату у Бањалуци, а све то је прокоментарисао речима "питајте ме за кога ћу гласати", показајући руком према билборду Александра Вучића

Name

ре

27.03.2017 09:17

Па тако и треба.

Name

АВЕ БЕЛИ

27.03.2017 08:36

Само јако. Прогнозе лажу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЕЗ СИКИРАЦИЈЕ

27.03.2017 12:16

САМО ЈАКО.

Name

yес

28.03.2017 13:08

Отишао је у Нови Сад да види како иде градња стамбеног блока који гради код аутобуске према центру 10 минута до центра,брига њега за Вучића.

ОДГОВОРИТЕ