Прво искуство - политика је сурова!

Млади одборници у РС који су први пут засјели у скупштинске клупе након локалних избора прије пола године кажу да им се политика у пракси не чини онаквом какву су је замишљали - суровија је, али неће одустати од својих циљева.

Република Српска 27.03.2017 | 08:24
Прво искуство - политика је сурова!
Тврде да им је на првом мјесту добробит локалне заједнице и друштва, а не властити интереси које виде код неких политичара.

Залажу се за отварање радних мјеста, прије свега  за младе, како би остајали у својим градовима, а не бјежали у иностранство.

САЊА РАЂЕНОВИЋ (СДС), одборник у Скупштини града Приједор

 "Ово ми је први мандат. Највећи проблеми у политици су предрасуде са којима сам се сусрела као најмлађи одборник и жена. То је можда оно што не видите када крећете да се бавите политиком, али врло брзо морате с тим да се изборите. У суштини, када су друге ствари у питању, политика јесте онаква каквом сам је замишљала и сигурно ћу се наставити бавити овим позивом. Основа мог дјеловања је помоћи да се обезбиједи више посла за младе."

МАРКО ШУКАЛО (СНСД), одборник у Скупштини општине Градишка

"Иначе сам незапослен  правник, а иако сам завршио факултет у Београду и имао прилику да останем, одлучио сам се вратити у РС, желећи да будем примјер вршњацима својим доприносом у очувању Српске. Бавим се још бесједништвом, пјесник сам и имам неколико објављених књига. Политика је једна сурова борба за опстанак. Зато се и залажем за очување РС, српског народа и српске аутентичности, а и да останемо овдје гдје јесмо. Радује ме што се све више младих и образованих ангажује у политици."

БОЈАН ШАПУРИЋ (ДНС), потпредсједник Скупштине града Требиња

"Бављење политиком је незахвално, увијек сте у фокусу јавности и изложени неселективној критици. С друге стране је изазов и политичари су личности које обављају најодговорније функције и имају привилегију и одговорност да креирају развој. Младим људима, попут мене, то је посебан изазов, јер смо пуни енергије и вјере да можемо промијенити систем. Сматрам да би млади људи требало више да се активирају и дају свој допринос, прихвате се проблема, којих има доста, и рјешавају их. Залажем се за убрзани економски развој, те за отварање нових радних мјеста привлачењем страних инвестиција."

ДРАШКО СТАНИВУКОВИЋ (ПДП), одборник у Скупштини града Бањалука

"Једино на шта нисам рачунао у политици прије него што сам добио мандат је количина отпора који се појављује. Нисам могао замислити ту дозу свакодневне подмуклости. Такође, нисам могао вјеровати да од 31 одборника у Скупштини града нико неће гласати да се средства усмјере за помоћ дјеци, него да новац иде појединцима. За мене је политика нешто изнад свих нас и желим наставити борбу за добробит заједнице и свог града."

БОБАН МАНДИЋ (НДП), одборник у Скупштини општине Градишка

"Искрено да кажем, нисам замишљао политику на овакав начин. Превише је криминала ту, а иако сам одлучан да наставим своју борбу, нисам сигуран колико ћу издржати ако се ово стање не промијени. Борим се за привредни раст и реалне ствари које је лако постићи уз мало креативности и велику одлучност. Познајем привредни амбијент у локалној заједници јер сам запослен у породичној фирми."

НЕВЕН ЂЕНАДИЈА (УЈЕДИЊЕНА СРПСКА), одборник у Скупштини општине Костајница

 "Иако сам се први пут нашао на изборној листи прошле године, освојио сам мјесто одборника у Скупштини општине. Политику сам раније замишљао као нешто што је озбиљно, али данас је то углавном постало профитабилно средство за остваривање властитих интереса појединаца. Управо тај стереотип је нешто што покушавам да заобиђем својим дјеловањем. Наставићу да се залажем за уједињавање свих оних којима је РС важна у сваком погледу, а најприје у погледу демографског опстанка и економског опоравка."
 
(Независне)



 

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Станивуковицу

27.03.2017 06:30

Колико потприједседника има Скупстина града Бањалуке? Засто не именујес којим појединцима иду непотребно средства, када вец нема за угрозену дјецу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

27.03.2017 07:08

Зато сто су вец постали копија ових које наводно критикују.

Name

Реци истину

27.03.2017 10:03

Није ми јасно, ови људи сто овдје коментарису дају себи бас сваста за право. Немате појма ста коментарисете, битно је само да негативно писете. Ви бас мрзите све око себе и само пљујете. За малог Станивуковица немате право да било ста негативно казете, дјецко је изузетно млад али веома образован, нацитан и елоквентан. Пратите га на ФБ па це те видјети сва десавања из скупстине, видјецете какве гадости раде позиционари и њима прикљуцен олос, а он сам, иако има фантастицне погледе на свијет и саврсене идеје како да се несто побољса не мозе сам ниста направити. Да нам је висе младих људи као Станивуковиц вјерујте да би нам цвјетале рузе. Само напријед Драско, ти си нам отворио оци, док ти ниси усао у Скупстину нисмо имали појма ста нам раде.

Name

Чедо Волаш

27.03.2017 10:54

'ладно Драско има плацене ботове да остављају хвалоспјеве.

Name

СТД

27.03.2017 07:40

Народ би рекао, БАЛАВУРДИЈА! Тек се испилили, а већ би да управљају, владају? Вероватно су завршили неке 'престижне' приватне факултете (МАНАГЕМЕНТ) где су им напунили главе паролом ХОЋУ САД И ХОЋУ СВЕ. Они никада неће схватити да неке ствари сазревају (матурирају) илити ПРЕ ЗОРЕ НЕ СВИЋЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

27.03.2017 08:05

па ста вриједи сто је Спириц матор кад украде све сто стигне?

Name

Ре

27.03.2017 10:55

Знаци сви који су заврсили приватне факултете су идиоти а који су заврсили јавне они су паметни и сједе на бироу, сем тога скидај младост и дај старе прдоње који су унистили фирме нек јос и даље пухају, ја сам то тако тебе разумио!

Name

Лија

27.03.2017 07:45

Донијети закон на нивоу Републике Српске, по којем ће сви одборници који су запослени, радити одборничке послове без накнаде, из љубави и патриотизма. Па ћете видјети колико ће бити истинских одборника. Сви они раде искључиво за лични иснтерес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Франкфурт

27.03.2017 09:08

Тацно. Исто тако мислим. Браво. Покрените петицију на Фацебооку.

Name

Народни посланици

27.03.2017 07:50

Законом бих регулисао да се народни посланици на свим нивоима власти раде без накнаде , то треба да им буде понос, да раде на добробит народа за шта се декларативно залажу, па да видим како се онда формирају листе и скупштинске већине!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чедо Волаш

27.03.2017 08:04

Поред овог Драска, генетски ситуираног младог популисте, сам имао цаст да продјем док је преко телефона несто договарао, овамо на Петрицевцу (период задњих локалних избора). Толико је неписмен да пола ријеци цак ни не изговара правилно. Касније надјем да је водио акцију типа "цувајмо цирилицу", а да на станду нису знали да наброје слова азбуке када их је неки новинар упитао. Манекени негативне селекције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

27.03.2017 10:08

Срам те било "образовани Цедо Воласу" да си и једном имао прилику стати поред Драска Станивуковица осјетио би прекрасну позитивну енергију којом тај млади момак зраци и сву љубав и снагу коју он испољава према овој својој земљи и народу за који се бори.А ти пун мрзње и злобе само сирис овако негативне коментаре.

Name

Чедо Волаш

27.03.2017 10:53

'оце то да цовјек зраци позитивном енергијом када иза ледја има некога ко је дебело уградјен у пословање мтел-а. На страну да ставим ту патетику како он помазе земљи(одговор ми не би објавили модератори), то да је дјецко неписмен и да је ту захваљујуци парама које је улозио у кампању је трагедија друства које је толико пропало, а не мене који сам то констатовао. Тако да, срам вас било сто за ситне новце продајете своје "ја" једном татином синцицу! Када сте ми на врата долазили да агитујете за Драска сам вам фино рекао да висе постовања имам према зенама које је зивот натјерао да се проституису, него према вама, странацким војницима и духовним проституткама. Оне се свакако баве цаснијим занимањем.

Name

Слијеп поред очију

27.03.2017 13:33

Игор је слијепо заљубљен у младог одборника, то је ноторна чињеница ! А Чедо Волашу, Вама свака част, свака Вам је на мјесту!

Name

Цццц

27.03.2017 08:10

Сурова или кварна,два разлицита а јако блиска појма која је карактерису.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Софокле

27.03.2017 08:11

Данас можеш постати "млад политичар" само на два начина. Или да ти тата купи гласове или да неком вирис из задњице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

странке су зло

27.03.2017 08:24

Док је на овај нацин функционису странке нема бољитка,ове изјаве младјих цланова су лицемјерне јер су знали да немогу ниста сами,вец како им се нареди!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рогатица

27.03.2017 08:29

У Рогатици потпредсједник Скупштине је Слино Прелић, коме је ово прво запослење. Иначе, СНСД је промијенио Статут општине Рогатица да би секретару СНСД-а омогућили професионално радно мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КРЕДИТ ОДМАХ

27.03.2017 08:46

АКО НИСТЕ ПОДИГЛИ КРЕДИТ КОЈИ НИКАД НЕЋЕТЕ ВРАТИТИ И УСПУТ КУПИЛИ ДИПЛОМУ КАО ДА СТЕ НЕЂЕ МАГИСТАР, ПОГРИЈЕШИЛИ СТЕ ПОЗИВ. ШЉАМ ЈЕ ТО ГДЈЕ СТЕ ВИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САМО ЈАКО

27.03.2017 12:17

КОПИРАЈУ БЕЛОГ!??МНОГО БЛЕДО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

27.03.2017 19:27

Вец лазу и петљају, да имају имало образа не би у политику усли прије 40те. Уз то ста ти бславци могу знати о зивоту, да се не говори о водјењу дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

27.03.2017 22:33

Супер је тај Драско, бас га пратим. Него да и уради несто конкретно а не само да глуми волонтера. Да му паре поред зивог тате не требају то знамо. За поцетак нека објави на фб колико му је кампања костала и ко су му спонзори били. И онај исти такав Антониц из црвених кмера.

ОДГОВОРИТЕ