Цијела Италија слуша изговоре (лажи) због Јувентуса!

Колико је Јуве моћан и утицајан? Колико су ривали у подређеном положају у односу на "бјанконере"? Можда је ово најбољи пример.

Фудбал 27.03.2017 | 23:45
Цијела Италија слуша изговоре (лажи) због Јувентуса!
Колико је Јувентус надмоћан у Италији у поређењу са осталим клубовима?

Одговор на ово питање, мимо незаборавног "Цалциополи" скандала, одузимања титула и пребацивања у Серију Б, нуде исто толико доминантни резултати "Старе даме" у претходних пет (или већ шест?) сезона испуњених једнаким бројем "скудета".

Једноставно, од када је славни клуб "окајао грехе" за силна намештања утакмица, нико на Апенинима не може да се пореди са "бјанконерима".

А, ова доминација не огледа се само у победама и титулама, већ и у неким наизглед небитним ситницама.

Пред улазак у април, месец који ће у великој мери одредити колико ће сезона 2016/17 бити успешна за тим Масимилијана Алегрија, Јувентус је некако успео да добије кључне играче назад у свој тренинг камп пре конкуренције.

И, док Рома, Наполи и остали не могу да бљују ватру на фудбалске савезе Хрватске, Аргентине и Бразила, који су изашли Јувентусу у сусрет (нису свим клубовима, наравно) и вратили црно-белима веома важне играче, Марија Манџукића, Гонзала Игуаина и Данија Алвеша два дана пре него што је то било раније предвиђено, велика кавга настала је око одлуке Фудбалског савеза Италије да аса Јувентуса (не других клубова, наравно), Андреу Барзаљија, неочекивано ослободи обавеза међу "азурима".

У кратком и штуром саопштењу ФСИ, наведено је само да се Барзаљи вратио у клуб из "личних разлога" и то би прошло знатно слабије испраћено да један познати италијански ди-џеј није, не знајући какву ће фрку направити, на друштвеним мрежама окачио слику како се Барзаљи лудо проводи с њим - исте вечери!

Искусни дефанзивац потом је саопштио да је он заправо био на вечери с породицом и да је само срео свог старог пријатеља, поменутог диск џокеја, али је то у старту био прилично лабав и неукусан изговор.

Италија је у суботу победила Албанију 2:0 на Сицилији, после чега је остатак екипе (а, екипа је састављена и од играча који наступају за Јувентусове ривале) наставила да се припрема за пријатељски меч са Холандијом у уторак, у Амстердаму, док се Барзаљи одјавио из хотела и, вероватно, дао себи вече одушка пре повратка на Алегријев дрил.

Да све буде горе, Јувентус у првој наредној утакмици, заказаној за следећи викенд, гостује трећепласираном Наполију на "Сан Паолу", који је овог марта селектору Ђан Пјеру Вентури послао Лоренца Инсињеа, који ће се вратити тек у среду у току дана у свој тим.

Зашто је ослобођен баш Барзаљи, а не неко други - вероватно никада нећемо сазнати. Оно што за сада сигурно знамо је да су међу раније ослобођеним играчима репрезентација Италије, Хрватске, Аргентине и Бразила - увек по правилу фудбалери Јувентуса.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар