Cijela Italija sluša izgovore (laži) zbog Juventusa!

Koliko je Juve moćan i uticajan? Koliko su rivali u podređenom položaju u odnosu na "bjankonere"? Možda je ovo najbolji primer.

Fudbal 27.03.2017 | 23:45
Cijela Italija sluša izgovore (laži) zbog Juventusa!
Koliko je Juventus nadmoćan u Italiji u poređenju sa ostalim klubovima?

Odgovor na ovo pitanje, mimo nezaboravnog "Calciopoli" skandala, oduzimanja titula i prebacivanja u Seriju B, nude isto toliko dominantni rezultati "Stare dame" u prethodnih pet (ili već šest?) sezona ispunjenih jednakim brojem "skudeta".

Jednostavno, od kada je slavni klub "okajao grehe" za silna nameštanja utakmica, niko na Apeninima ne može da se poredi sa "bjankonerima".

A, ova dominacija ne ogleda se samo u pobedama i titulama, već i u nekim naizgled nebitnim sitnicama.

Pred ulazak u april, mesec koji će u velikoj meri odrediti koliko će sezona 2016/17 biti uspešna za tim Masimilijana Alegrija, Juventus je nekako uspeo da dobije ključne igrače nazad u svoj trening kamp pre konkurencije.

I, dok Roma, Napoli i ostali ne mogu da bljuju vatru na fudbalske saveze Hrvatske, Argentine i Brazila, koji su izašli Juventusu u susret (nisu svim klubovima, naravno) i vratili crno-belima veoma važne igrače, Marija Mandžukića, Gonzala Iguaina i Danija Alveša dva dana pre nego što je to bilo ranije predviđeno, velika kavga nastala je oko odluke Fudbalskog saveza Italije da asa Juventusa (ne drugih klubova, naravno), Andreu Barzaljija, neočekivano oslobodi obaveza među "azurima".

U kratkom i šturom saopštenju FSI, navedeno je samo da se Barzalji vratio u klub iz "ličnih razloga" i to bi prošlo znatno slabije ispraćeno da jedan poznati italijanski di-džej nije, ne znajući kakvu će frku napraviti, na društvenim mrežama okačio sliku kako se Barzalji ludo provodi s njim - iste večeri!

Iskusni defanzivac potom je saopštio da je on zapravo bio na večeri s porodicom i da je samo sreo svog starog prijatelja, pomenutog disk džokeja, ali je to u startu bio prilično labav i neukusan izgovor.

Italija je u subotu pobedila Albaniju 2:0 na Siciliji, posle čega je ostatak ekipe (a, ekipa je sastavljena i od igrača koji nastupaju za Juventusove rivale) nastavila da se priprema za prijateljski meč sa Holandijom u utorak, u Amsterdamu, dok se Barzalji odjavio iz hotela i, verovatno, dao sebi veče oduška pre povratka na Alegrijev dril.

Da sve bude gore, Juventus u prvoj narednoj utakmici, zakazanoj za sledeći vikend, gostuje trećeplasiranom Napoliju na "San Paolu", koji je ovog marta selektoru Đan Pjeru Venturi poslao Lorenca Insinjea, koji će se vratiti tek u sredu u toku dana u svoj tim.

Zašto je oslobođen baš Barzalji, a ne neko drugi - verovatno nikada nećemo saznati. Ono što za sada sigurno znamo je da su među ranije oslobođenim igračima reprezentacija Italije, Hrvatske, Argentine i Brazila - uvek po pravilu fudbaleri Juventusa.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar