Шок у Подгорици - Будућност најурила Вилијамса!

Амерички плејмејкер Маркус Вилијамс добио је отказ у Будућности, два дана уочи реванша полуфиналне серије плеј-офа АБА лиге са Црвеном звездом.  Велики потреси у подгоричком клубу пред други меч полуфинала АБА лиге против Црвене звезде.

Кошарка 27.03.2017 | 10:45
Шок у Подгорици - Будућност најурила Вилијамса!
Вилијамс је био на ивици одласка још јесенас, али је добрим партијама (донео победу против Партизана), продужио свој боравак у Подгорици.

Међутим, тренер Будућности Илијас Зурос је у недељу потврдио да екипа више не рачуна на М-Вила, јер је "показао непоштовање према клубу, дресу, саиграчима, тренерима, како на паркету, тако и на тренинзима".

Вилијамс је у Будућност стигао прошлог јула, пола године након што је напустио управо Црвену звезду, а просечно је бележио 10,3 поена уз 6,1 асистенцију и 2,4 скока по мечу у АБА лиги, уз много осцилација.

Будућност дочекује Звезду у уторак од 20 часова у "Морачи", где ће покушати да избори "мајсторицу" у Београду, где је пре неколико дана поражена 82:67.

"Потребна нам је већа концентрација. Губили смо фокус просјечно десетак минута по мечу и то нас је коштало пораза. Морамо да будемо агресивнији у одбрани. Надам се да сви разумеју да је ово меч на све или ништа, и да ћемо оставити срце на паркету како бисмо победили Звезду", рекао је Зурос.

Американац је пружио јако лошу партију пре неколико дана у Пиониру, али оно што је још горе деловао је потпуно незаинтересовано, па се претпоставља да је то главни разлог за овакву одлуку.

"Маркус није више у нашем тиму. То је одлука коју смо донели заједно, стручни штаб и челници клуба. Показао је непоштовање према клубу, према дресу који носи, саиграчима, тренерима, како на паркету, тако и на тренинзима", казао је тренер најбољег црногорског тима Илијас Зурос. 

Звезда је надиграла Будућност у сва три овосезонска сусрета, у регуларном делу АБА лиге је била још убедљивија него у плеј-офу, са 77:54 и 82:66.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар