СП: Пољаци утишали Подгорицу! Славља Словака, Шкота и Сјеверних Ираца!

Пољаци већ могу да букирају хотеле по Русији, гол машина Левандовски покорила и Црну Гору! Под Горицом 1:2 на дебију Мирка Иванића.  Није се шалити с Ирцима, они хоће и у Русију! Шкоти преживели у 88. минуту, Словаци прате Енглезе. . .  Норвежани су своје отпевали. . .

Фудбал 26.03.2017 | 23:00
СП: Пољаци утишали Подгорицу! Славља Словака, Шкота и Сјеверних Ираца!
Све би било другачије да је Александар Шофранац успео да при резултату 1:1 са четири метра усмери лопту у мрежу гостујућег тима. Био је потпуно сам. Није успео. И као што се Пољацима вратило само 20-ак минута раније, тако се и Црној Гори промашени зицер обио о главу.

Црногорци су, наиме, до изједначујућег гола Стефана Мугоше стигли који минут пошто је Роберт Левандовски два пута био усамљен на петерцу домаће екипе. Неким чудом, лопта није завршила у мрежи. Али такав мајстор се не може тако лако укротити.

Још пре тога је евроголом из слободног ударца са неких 20 метара постигао свој осми гол у овим квалификацијама, да би у 82. у маниру племенитих везиста попут Андрее Пирлалопту пребацио на супротно крило. Лукаш Пишчек је једини пут умакао пажњи одличног Марка Вешовића и филигрански прецизним лобом поништио све добро што су Црногорци урадили у сусрету са лидером Групе Е.

Срећом по Црну Гору, голова није било у Клужу где су се састале Румунија и Данска. Срећом и по Пољску, која је сада најближим ривалима одмакла на великих шест корака предности, па већ може да размишља о бирању хотела у коме ће боравити током Мундијала у Русији. Заслужили су. Нема сумње, Пољска је најквалитетнија екипа у Групи Е. Јер Роберт Левандовски је неприкосновен у тој конкуренцији, док Црногорци могу само да жале што вечерас због повреде нису могли да рачунају на Стевана Јоветића.

Бивши фудбалер Војводине Мирко Иванић, који је раније воог месеца узео црногорско држављанство, уписао је први наступ у дресу Соколова пошто је у 81. минуту заменио Дамира Којашевића.

Северна Ирска није случајно била на ЕУРУ у Француској. Показала је то вечерас још једном. Екипа коју са клупе предводи Мартин О'Нил (онај мање познати) добила је пред својим навијачима Норвешку, избацила је из трке за Мундијал у Русији и показала да ће бити озбиљан такмац Чесима у борби за друго место у групи Ц где је Немачка недодирљива.

Ирци вечерас нису само тукли Лагербекове Норвежане, они су их тукли доста лако, тако да се може рећи да су, с обзиром на све до сада приказано, и чињеницу да имају 0:0 из првог сусрета са Чешком, односно два бода више од те селекције, чак и фаворити у тој трци за место у баражу.

Ирску су до тројке против Норвешке водили Џејми Ворд голом у 2, односно Колин Вашингтон поготком у 33. минуту.

А у оквиру групе Ф где је Енглеска доминантна попут Немачке, такође се бију занимљиве битке за другу позицију. Тренутно, а сва је прилика да ће тако остати до краја, у игри су Словенија, Словачка и Шкотска. Теже него што се очекивало Словаци су славили на Малти (3:1), док су Сукњице још теже до тријумфа над Змајчекима - 1:0.

Тренутни распоред је овакав: Енглеска 13, Словачка 9, Словенија 8, Шкотска 7...  

Словачка је рано повела на Малти сјајним поготком Владимира Вајса већ у 2. минуту. Очекивала се голеада, још неколико голова у мрежи домаћина, но уместо тога севнуло је изједначење. Да Словачка није повела са 2:1 преко Грегуша у финишу првог дела питање како би се овај дуел завршио, овако, Малта је остала са играчем мање (касније је и гостима искључен играч) и није било опасности по тим Јана Козака. 

Да вечерас нису добили чету Срећка Катанеца Шкоти би могли да се опросте од још једног великог такмичења. Захваљујући Крису Мартину они су у 88. минуту коначно пробили бедем пред голом Словеније и остали у игри за Русију. 

Група Е:

Јерменија - Казахстан 2:0 (0:0)
/Мхитарјан 73, Озбилиз 75/

Црна Гора - Пољска 1:2 (0:1)
/Мугоша 63 - Левандовски 40, Пишчек 82/

Румунија - Данска 0:0

Група Ц:

Азербејџан - Немачка 1:4 (1:3)
/Назаров 31 - Ширле 19, 81, Милер 36, Гомез 45/

Сан Марино - Чешка 0:6 (0:5)
/Барак 17, 24, Дарида 19, 77пен, Гебре Селасије 26, Крменчик 43/

Северна Ирска - Норвешка 2:0 (1:0)
/Вард 2, Вашингтон 33/

Група Ф:

Енглеска - Литванија 2:0 (1:0)
/Дефо 22, Варди 66/

Малта - Словачка 1:3 (1:2)
/Фаруђа 14 - Вајс 2, Грегус 41, Немец 84/

Шкотска - Словенија 1:0 (0:0)
/Мартин 88/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар