SP: Poljaci utišali Podgoricu! Slavlja Slovaka, Škota i Sjevernih Iraca!

Poljaci već mogu da bukiraju hotele po Rusiji, gol mašina Levandovski pokorila i Crnu Goru! Pod Goricom 1:2 na debiju Mirka Ivanića.  Nije se šaliti s Ircima, oni hoće i u Rusiju! Škoti preživeli u 88. minutu, Slovaci prate Engleze. . .  Norvežani su svoje otpevali. . .

Fudbal 26.03.2017 | 23:00
SP: Poljaci utišali Podgoricu! Slavlja Slovaka, Škota i Sjevernih Iraca!
Sve bi bilo drugačije da je Aleksandar Šofranac uspeo da pri rezultatu 1:1 sa četiri metra usmeri loptu u mrežu gostujućeg tima. Bio je potpuno sam. Nije uspeo. I kao što se Poljacima vratilo samo 20-ak minuta ranije, tako se i Crnoj Gori promašeni zicer obio o glavu.

Crnogorci su, naime, do izjednačujućeg gola Stefana Mugoše stigli koji minut pošto je Robert Levandovski dva puta bio usamljen na petercu domaće ekipe. Nekim čudom, lopta nije završila u mreži. Ali takav majstor se ne može tako lako ukrotiti.

Još pre toga je evrogolom iz slobodnog udarca sa nekih 20 metara postigao svoj osmi gol u ovim kvalifikacijama, da bi u 82. u maniru plemenitih vezista poput Andree Pirlaloptu prebacio na suprotno krilo. Lukaš Pišček je jedini put umakao pažnji odličnog Marka Vešovića i filigranski preciznim lobom poništio sve dobro što su Crnogorci uradili u susretu sa liderom Grupe E.

Srećom po Crnu Goru, golova nije bilo u Klužu gde su se sastale Rumunija i Danska. Srećom i po Poljsku, koja je sada najbližim rivalima odmakla na velikih šest koraka prednosti, pa već može da razmišlja o biranju hotela u kome će boraviti tokom Mundijala u Rusiji. Zaslužili su. Nema sumnje, Poljska je najkvalitetnija ekipa u Grupi E. Jer Robert Levandovski je neprikosnoven u toj konkurenciji, dok Crnogorci mogu samo da žale što večeras zbog povrede nisu mogli da računaju na Stevana Jovetića.

Bivši fudbaler Vojvodine Mirko Ivanić, koji je ranije voog meseca uzeo crnogorsko državljanstvo, upisao je prvi nastup u dresu Sokolova pošto je u 81. minutu zamenio Damira Kojaševića.

Severna Irska nije slučajno bila na EURU u Francuskoj. Pokazala je to večeras još jednom. Ekipa koju sa klupe predvodi Martin O'Nil (onaj manje poznati) dobila je pred svojim navijačima Norvešku, izbacila je iz trke za Mundijal u Rusiji i pokazala da će biti ozbiljan takmac Česima u borbi za drugo mesto u grupi C gde je Nemačka nedodirljiva.

Irci večeras nisu samo tukli Lagerbekove Norvežane, oni su ih tukli dosta lako, tako da se može reći da su, s obzirom na sve do sada prikazano, i činjenicu da imaju 0:0 iz prvog susreta sa Češkom, odnosno dva boda više od te selekcije, čak i favoriti u toj trci za mesto u baražu.

Irsku su do trojke protiv Norveške vodili Džejmi Vord golom u 2, odnosno Kolin Vašington pogotkom u 33. minutu.

A u okviru grupe F gde je Engleska dominantna poput Nemačke, takođe se biju zanimljive bitke za drugu poziciju. Trenutno, a sva je prilika da će tako ostati do kraja, u igri su Slovenija, Slovačka i Škotska. Teže nego što se očekivalo Slovaci su slavili na Malti (3:1), dok su Suknjice još teže do trijumfa nad Zmajčekima - 1:0.

Trenutni raspored je ovakav: Engleska 13, Slovačka 9, Slovenija 8, Škotska 7...  

Slovačka je rano povela na Malti sjajnim pogotkom Vladimira Vajsa već u 2. minutu. Očekivala se goleada, još nekoliko golova u mreži domaćina, no umesto toga sevnulo je izjednačenje. Da Slovačka nije povela sa 2:1 preko Greguša u finišu prvog dela pitanje kako bi se ovaj duel završio, ovako, Malta je ostala sa igračem manje (kasnije je i gostima isključen igrač) i nije bilo opasnosti po tim Jana Kozaka. 

Da večeras nisu dobili četu Srećka Kataneca Škoti bi mogli da se oproste od još jednog velikog takmičenja. Zahvaljujući Krisu Martinu oni su u 88. minutu konačno probili bedem pred golom Slovenije i ostali u igri za Rusiju. 

Grupa E:

Jermenija - Kazahstan 2:0 (0:0)
/Mhitarjan 73, Ozbiliz 75/

Crna Gora - Poljska 1:2 (0:1)
/Mugoša 63 - Levandovski 40, Pišček 82/

Rumunija - Danska 0:0

Grupa C:

Azerbejdžan - Nemačka 1:4 (1:3)
/Nazarov 31 - Širle 19, 81, Miler 36, Gomez 45/

San Marino - Češka 0:6 (0:5)
/Barak 17, 24, Darida 19, 77pen, Gebre Selasije 26, Krmenčik 43/

Severna Irska - Norveška 2:0 (1:0)
/Vard 2, Vašington 33/

Grupa F:

Engleska - Litvanija 2:0 (1:0)
/Defo 22, Vardi 66/

Malta - Slovačka 1:3 (1:2)
/Faruđa 14 - Vajs 2, Gregus 41, Nemec 84/

Škotska - Slovenija 1:0 (0:0)
/Martin 88/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar