Видео: Гдје је био 1495 дана?!

Искусни нападач предводио напад Енглеске - и одмах постигао гол.

Фудбал 27.03.2017 | 08:30
Видео: Гдје је био 1495 дана?!
Џермејн Дефо стрелац за Енглеску, какав потресан податак!

Нападач репрезентације земље у којој се игра најскупљи фудбал на планети има 34 године, већ је једном на кратко прекидао каријеру, игра за највећу "олупину" од тима у Премијер лиги, а пре тога је наступао у МЛС лиги из које је, рецимо, немогуће добити позив у "А" репрезентацију Италије, Шпаније и Немачке и Француске - бар је пракса до сада показала то.

Ништа га од тога није омело да заслужи позив у национални тим репрезентације Енглеске пошто је ове сезоне један од најбољих стрелаца у домаћем шампионату са чак 14 постигнутих голова.

Чак се ни традиционално "незгодни" навијачи "Гордог Албиона" нису побунили када је Гарет Саутгејт уручио позив овом ветерану за меч против Литваније, пошто су се већ свега нагледали претходних година, а Дефо је својим приступом игри, и у тим годинама, заслужио да опет буде репрезентативац.

Шта је занимљиво? Он је ове недеље против Литваније постигао 20. гол за Енглеску, а између овог и 19. поготка прошло је невероватних 1495 дана!

То је било још у октобру 2009. године када је селектор био Фабио Капело, а у међувремену Дефо ретко и готово никада није био на списку Енглеске.

Код поготка у 22. минуту на "Вемблију" асистирао му је 12 година млађи Рахим Стерлинг, а посебно се обрадовао тренер Гарет Саутгејт, који је 12 година старији од Дефоа!



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар