Video: Gdje je bio 1495 dana?!

Iskusni napadač predvodio napad Engleske - i odmah postigao gol.

Fudbal 27.03.2017 | 08:30
Video: Gdje je bio 1495 dana?!
Džermejn Defo strelac za Englesku, kakav potresan podatak!

Napadač reprezentacije zemlje u kojoj se igra najskuplji fudbal na planeti ima 34 godine, već je jednom na kratko prekidao karijeru, igra za najveću "olupinu" od tima u Premijer ligi, a pre toga je nastupao u MLS ligi iz koje je, recimo, nemoguće dobiti poziv u "A" reprezentaciju Italije, Španije i Nemačke i Francuske - bar je praksa do sada pokazala to.

Ništa ga od toga nije omelo da zasluži poziv u nacionalni tim reprezentacije Engleske pošto je ove sezone jedan od najboljih strelaca u domaćem šampionatu sa čak 14 postignutih golova.

Čak se ni tradicionalno "nezgodni" navijači "Gordog Albiona" nisu pobunili kada je Garet Sautgejt uručio poziv ovom veteranu za meč protiv Litvanije, pošto su se već svega nagledali prethodnih godina, a Defo je svojim pristupom igri, i u tim godinama, zaslužio da opet bude reprezentativac.

Šta je zanimljivo? On je ove nedelje protiv Litvanije postigao 20. gol za Englesku, a između ovog i 19. pogotka prošlo je neverovatnih 1495 dana!

To je bilo još u oktobru 2009. godine kada je selektor bio Fabio Kapelo, a u međuvremenu Defo retko i gotovo nikada nije bio na spisku Engleske.

Kod pogotka u 22. minutu na "Vembliju" asistirao mu je 12 godina mlađi Rahim Sterling, a posebno se obradovao trener Garet Sautgejt, koji je 12 godina stariji od Defoa!Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar