Видео: Све почиње са Џокером...!

"Када добије лопту на високом посту, па изводи оне своје дриблинге и финте. . . Дечко баш зна да додаје лопту", каже саиграч српског центра из Денвера, Гери Херис.

Кошарка 27.03.2017 | 20:50
Видео: Све почиње са Џокером...!
Био је 12. децембар 2016. године када су Далас Маверикси прегазили Денвер Нагетсе са 112:92 и нанели екипи из Колорада 16. пораз у првих 25 утакмица у сезони. То је, како пише у анализи Денвер поста, било још једно бледо нападачко вече Нагетса и нешто је морало да се промени.

“Нисмо тамо где би требало да будемо. Знате шта? Никола Јокић је имао невероватну сезону као центар, а не као крилни центар. Вратићу га на његову природну позицију. И то је била прекретница наше сезоне“, објаснио је Мелоун.

Од тог тренутка до данас, Нагетси су са Јокићем на позицији стартног центра остварили учинак од 26 победа и 21 поразом и тренутно се боре да сачувају осмо место на Западу које води у плеј-оф.

Статистика свакако потврђује Мелоунову констатацију, јер Нагетси од 15. децембра прошле године имају најбољу офанзивни рејтинг у лиги. Он износи 114,2 и представља број поена постигнутих на 100 поседа лопте. Дакле, испод Јокићевих Нагетса остали су и Џејмс Харден са Хјустоном, Каријеви Ратници из Голден Стејта и актуелни шампион Кливленд саЛеброном Џејмсом.

Ваља напоменути да је у претходном периоду Денвер рецимо успео да убаци Индијани 140 поена, док је другом најбољем одбрамбеном тиму лиге, Голден Стејту „спаковао“ чак 132 поена. Шампион Кливленд је онда још и добро прошао са 126 примљених поена.

“Невероватно је шта се дешава и ником није важно ко ће да покупи заслуге за то. Додајеш, крадеш лопте, сви је деле. То је забаван начин играња кошарке и прилично је заразан“, додао је Мелоун.

Јокићев саиграч Гери Херис, момак којем је ово трећа професионална сезона у НБА лиги и дресу Денвера истиче колико је српски центар важан малтене за сваку акцију Нагетса.

“Све почиње са Џокером. Када добије лопту на високом посту, па изводи оне своје дриблинге и финте... Дечко баш зна да додаје лопту. Са њим можеш све, само је битно да побегнеш од свог чувара“, објаснио је он.

Полако, али сигурно, сви играчи Денвера схватили су колико прецизне пасове дели српски центар.

“Додаће вам лопту тамо где је једино ви можете да је примите. Само, морате увек да будете спремни за ту асистенцију. Генерално, мислим да цела екипа Денвера одлично ’врти лопту’ на терену“, додао је Харис.

Он је само један од играча који је напредовао и профитирао после одлуке Мелоуна да вратиЈокића на центра. Колико је у овом тренутку добро бити у тиму Денвера, сведочи и Хуанчо Ернангомез.

“Када играте са момцима као што су Јокић и Мејсон Пламли, који стварно умеју да додају, све је веома лако. Уосталом, код нас сви трче и шутирају и то је добро за екипу. Сваки играч ужива и оваквој нападачкој игри“, истакао је шпански кошаркаш.

За крај, Мелоун објашњава шта га је мотивисало да постави овакву игру које заиста плени и навијачи на трибинама могу да уживају.

“Пре неколико година појавио се филм Дивна игра о Сан Антонију. Било је заиста лепо гледати га. Проток лопте, несебичност у игри. Лопта никада није стајала у нечијим рукама. То је оно што константно покушавамо. И оно што је постало тако очигледно и код нас од промене у стартној постави. Сви се забављамо, а навијачи уживају.“

И требало би, јер мало је центара као што је Јокић у овом тренутку, а биће још лепше навијачима Денвера ако одбране осмо место и заиграју у плеј-офу први пут после четири године. 



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар