Video: Sve počinje sa Džokerom...!

"Kada dobije loptu na visokom postu, pa izvodi one svoje driblinge i finte. . . Dečko baš zna da dodaje loptu", kaže saigrač srpskog centra iz Denvera, Geri Heris.

Košarka 27.03.2017 | 20:50
Video: Sve počinje sa Džokerom...!
Bio je 12. decembar 2016. godine kada su Dalas Maveriksi pregazili Denver Nagetse sa 112:92 i naneli ekipi iz Kolorada 16. poraz u prvih 25 utakmica u sezoni. To je, kako piše u analizi Denver posta, bilo još jedno bledo napadačko veče Nagetsa i nešto je moralo da se promeni.

“Nismo tamo gde bi trebalo da budemo. Znate šta? Nikola Jokić je imao neverovatnu sezonu kao centar, a ne kao krilni centar. Vratiću ga na njegovu prirodnu poziciju. I to je bila prekretnica naše sezone“, objasnio je Meloun.

Od tog trenutka do danas, Nagetsi su sa Jokićem na poziciji startnog centra ostvarili učinak od 26 pobeda i 21 porazom i trenutno se bore da sačuvaju osmo mesto na Zapadu koje vodi u plej-of.

Statistika svakako potvrđuje Melounovu konstataciju, jer Nagetsi od 15. decembra prošle godine imaju najbolju ofanzivni rejting u ligi. On iznosi 114,2 i predstavlja broj poena postignutih na 100 poseda lopte. Dakle, ispod Jokićevih Nagetsa ostali su i Džejms Harden sa Hjustonom, Karijevi Ratnici iz Golden Stejta i aktuelni šampion Klivlend saLebronom Džejmsom.

Valja napomenuti da je u prethodnom periodu Denver recimo uspeo da ubaci Indijani 140 poena, dok je drugom najboljem odbrambenom timu lige, Golden Stejtu „spakovao“ čak 132 poena. Šampion Klivlend je onda još i dobro prošao sa 126 primljenih poena.

“Neverovatno je šta se dešava i nikom nije važno ko će da pokupi zasluge za to. Dodaješ, kradeš lopte, svi je dele. To je zabavan način igranja košarke i prilično je zarazan“, dodao je Meloun.

Jokićev saigrač Geri Heris, momak kojem je ovo treća profesionalna sezona u NBA ligi i dresu Denvera ističe koliko je srpski centar važan maltene za svaku akciju Nagetsa.

“Sve počinje sa Džokerom. Kada dobije loptu na visokom postu, pa izvodi one svoje driblinge i finte... Dečko baš zna da dodaje loptu. Sa njim možeš sve, samo je bitno da pobegneš od svog čuvara“, objasnio je on.

Polako, ali sigurno, svi igrači Denvera shvatili su koliko precizne pasove deli srpski centar.

“Dodaće vam loptu tamo gde je jedino vi možete da je primite. Samo, morate uvek da budete spremni za tu asistenciju. Generalno, mislim da cela ekipa Denvera odlično ’vrti loptu’ na terenu“, dodao je Haris.

On je samo jedan od igrača koji je napredovao i profitirao posle odluke Melouna da vratiJokića na centra. Koliko je u ovom trenutku dobro biti u timu Denvera, svedoči i Huančo Ernangomez.

“Kada igrate sa momcima kao što su Jokić i Mejson Plamli, koji stvarno umeju da dodaju, sve je veoma lako. Uostalom, kod nas svi trče i šutiraju i to je dobro za ekipu. Svaki igrač uživa i ovakvoj napadačkoj igri“, istakao je španski košarkaš.

Za kraj, Meloun objašnjava šta ga je motivisalo da postavi ovakvu igru koje zaista pleni i navijači na tribinama mogu da uživaju.

“Pre nekoliko godina pojavio se film Divna igra o San Antoniju. Bilo je zaista lepo gledati ga. Protok lopte, nesebičnost u igri. Lopta nikada nije stajala u nečijim rukama. To je ono što konstantno pokušavamo. I ono što je postalo tako očigledno i kod nas od promene u startnoj postavi. Svi se zabavljamo, a navijači uživaju.“

I trebalo bi, jer malo je centara kao što je Jokić u ovom trenutku, a biće još lepše navijačima Denvera ako odbrane osmo mesto i zaigraju u plej-ofu prvi put posle četiri godine. 



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar