Видео - Бирчевић: За ово се игра, за ово се тренира!

"Откад сам почео да тренирам кошарку замишљао сам да играм у оваквом амбијенту јако важне утакмице. Немогуће је не играти на максимуму“, каже крилни центар Партизан Стефан Бирчевић после тријумфа над Цедевитом.

Кошарка 26.03.2017 | 20:15
Видео - Бирчевић: За ово се игра, за ово се тренира!
Партизан је још једном тренирао живце својих навијача у дуелу са Цедевитом, али су црно-бели одбили да се предају и заврше сезону на Јадрану поразом у крцатој хали Пионир. Вил Хечер убацио је последња два шута на утакмици и понео епитет јунака, а њему уз раме био је Стефан Бирчевић са новим дабл-дабл учинком.

Репрезентативац Србије постигао је 18 поена, ухватио 11 скокова, а важно је напоменути да је тројкама и скоковима у нападу „ломио“ Цедевиту када год би се приближила црно-белима. А без драме очигледно није могло ни овај пут.

“Имали смо пет поена 40 секунди пре краја, али мислим да стварно нисмо заслужили тај пораз. И верујем да је баш из тог разлога Хеч, по ко зна који пут ове сезоне, решио утакмицу“, рекао је Бирчевић.

У односу на прву полуфиналну утакмицу у Загребу, Партизан је знатно подигао ниво борбености, али је имао и боље проценте шута.

“Тих 20 минута из Загреба смо овде продужили на скоро свих 40. Сем те завршнице, држали смо под контролом цео меч, константно водили пет до седам поена. Заслужена победа и заслужено ћемо се у Загребу борити за финале.“



Оно што је још обележило суботњи дуел је сјајна посета у хали Пионир и публика је направила праву евролигашку атмосферу.

“Хвала овим људима који су дошли. За ово се игра, за ово се тренира. Откад сам почео да тренирам кошарку замишљао сам да играм у оваквом амбијенту јако важне утакмице. Немогуће је не играти на максимуму.“

У мајсторици која се игра у Загребу следеће суботе, црно-бели неће имати ту врсту ветра у леђа.

“Довољно је што та утакмица одлучује о финалу и што желимо да се опет вратимо пред наше навијаче и овакву атмосферу. Хоћемо још оваквих утакмица ове сезоне у АБА лиги пред овом публиком, у мајсторици ћемо да пробамо да дођемо до победе и финала.“



Бирчевић наводи и да је у данима пред други дуел са Цедевитом екипа добро радила, без неког притиска, али да се он осетио када је уочи само почетка меча.

“Џиле је одлично спремио утакмицу, гледао је током целе недеље да нам да подршку. Добро, било је нерзове јер нисмо хтели четврти пут заредом да изгубимо од Цедевите, поготово пред нашим навијачима. Притисак се осећао на утакмици, али знали смо и да ћемо имати сјајну атмосферу која ће нас носити.“

Пауза од седам дана између друге и треће утакмице добро ће доћи екипи Партизана за опоравак, а крилни центар сматра да то неће утицати на, добар моментум црно-белих.

“То је борба за финале, нема потребе сада за не знам каквом еуфоријом, али потпуно нам је небитно да ли је пауза између две утакмице два, седам или 10 дана. Ово у Пиониру је могла да нам буде последња утакмица на Јадрану, а ми не желимо ни да нам ова следећа у Загребу буде последња у сезони“, закључио је Партизанов репрезентативац.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар