Video - Birčević: Za ovo se igra, za ovo se trenira!

"Otkad sam počeo da treniram košarku zamišljao sam da igram u ovakvom ambijentu jako važne utakmice. Nemoguće je ne igrati na maksimumu“, kaže krilni centar Partizan Stefan Birčević posle trijumfa nad Cedevitom.

Košarka 26.03.2017 | 20:15
Video - Birčević: Za ovo se igra, za ovo se trenira!
Partizan je još jednom trenirao živce svojih navijača u duelu sa Cedevitom, ali su crno-beli odbili da se predaju i završe sezonu na Jadranu porazom u krcatoj hali Pionir. Vil Hečer ubacio je poslednja dva šuta na utakmici i poneo epitet junaka, a njemu uz rame bio je Stefan Birčević sa novim dabl-dabl učinkom.

Reprezentativac Srbije postigao je 18 poena, uhvatio 11 skokova, a važno je napomenuti da je trojkama i skokovima u napadu „lomio“ Cedevitu kada god bi se približila crno-belima. A bez drame očigledno nije moglo ni ovaj put.

“Imali smo pet poena 40 sekundi pre kraja, ali mislim da stvarno nismo zaslužili taj poraz. I verujem da je baš iz tog razloga Heč, po ko zna koji put ove sezone, rešio utakmicu“, rekao je Birčević.

U odnosu na prvu polufinalnu utakmicu u Zagrebu, Partizan je znatno podigao nivo borbenosti, ali je imao i bolje procente šuta.

“Tih 20 minuta iz Zagreba smo ovde produžili na skoro svih 40. Sem te završnice, držali smo pod kontrolom ceo meč, konstantno vodili pet do sedam poena. Zaslužena pobeda i zasluženo ćemo se u Zagrebu boriti za finale.“



Ono što je još obeležilo subotnji duel je sjajna poseta u hali Pionir i publika je napravila pravu evroligašku atmosferu.

“Hvala ovim ljudima koji su došli. Za ovo se igra, za ovo se trenira. Otkad sam počeo da treniram košarku zamišljao sam da igram u ovakvom ambijentu jako važne utakmice. Nemoguće je ne igrati na maksimumu.“

U majstorici koja se igra u Zagrebu sledeće subote, crno-beli neće imati tu vrstu vetra u leđa.

“Dovoljno je što ta utakmica odlučuje o finalu i što želimo da se opet vratimo pred naše navijače i ovakvu atmosferu. Hoćemo još ovakvih utakmica ove sezone u ABA ligi pred ovom publikom, u majstorici ćemo da probamo da dođemo do pobede i finala.“



Birčević navodi i da je u danima pred drugi duel sa Cedevitom ekipa dobro radila, bez nekog pritiska, ali da se on osetio kada je uoči samo početka meča.

“Džile je odlično spremio utakmicu, gledao je tokom cele nedelje da nam da podršku. Dobro, bilo je nerzove jer nismo hteli četvrti put zaredom da izgubimo od Cedevite, pogotovo pred našim navijačima. Pritisak se osećao na utakmici, ali znali smo i da ćemo imati sjajnu atmosferu koja će nas nositi.“

Pauza od sedam dana između druge i treće utakmice dobro će doći ekipi Partizana za oporavak, a krilni centar smatra da to neće uticati na, dobar momentum crno-belih.

“To je borba za finale, nema potrebe sada za ne znam kakvom euforijom, ali potpuno nam je nebitno da li je pauza između dve utakmice dva, sedam ili 10 dana. Ovo u Pioniru je mogla da nam bude poslednja utakmica na Jadranu, a mi ne želimo ni da nam ova sledeća u Zagrebu bude poslednja u sezoni“, zaključio je Partizanov reprezentativac.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar