Самокритични Рајконен: Пих, могло је и боље од четвртог мјеста!

Фински аутомобилиста сматра да је подбацио у Аустралији, односно да је могао да избаци једног од Мерцедесових возача са подијума.

Остали спортови 27.03.2017 | 19:15
Самокритични Рајконен: Пих, могло је и боље од четвртог мјеста!
Ферари је на ВН Аустралије урадио одличан посао. Ипак, за Кимија Рајконена то није довољно, па Финац тврди да није задовољан четвртим местом.

„Много тога је зависило од позиције са квалификација и од старта. Мучио сам, натезао се са ултра-меким пнеуматицима, али је касније на меким све било у реду. Нисам био превише забринут због Верстапена пошто сам знао да је овде тешко претицати, а и доста смо и штедели гориво“, тврди Рајконен и говори о извесном притиску на позицију Валтерија Ботаса на крају трке.

Наравно, те речи финског аутомобилисте звуче више као његова жеља. Разлика између Фераријевог и Мерцедесовог возача је била толика да нема ни говора о такмичарском притиску, али свакако се може говорити о психолошком притиску на конкурента. Рајконен је због Фетелове прве позиције заиста оптерећивао Ботаса коме је јутрошња трка прва у комбинезону Мерцедес АМГ Петронаса.

„На крају сам их и притискао, па што се тога тиче, нема шта да се жалим. Разочаран сам, али смо научили неке битне ствари. Очекујем да ћу бити на нивоу на следећој трци, јер ово није идеалан почетак сезоне, али освојио сам бодове и четврто место није крај света. Имамо много бољу основу у односу на прохујале. Само морамо све добро да припремимо и неће бити проблема“, закључио је Рајконен који је освојио „прву губитничку“, односно четврту позицију која не води на подијум, али доноси 12 бодова.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар