Samokritični Rajkonen: Pih, moglo je i bolje od četvrtog mjesta!

Finski automobilista smatra da je podbacio u Australiji, odnosno da je mogao da izbaci jednog od Mercedesovih vozača sa podijuma.

Ostali sportovi 27.03.2017 | 19:15
Samokritični Rajkonen: Pih, moglo je i bolje od četvrtog mjesta!
Ferari je na VN Australije uradio odličan posao. Ipak, za Kimija Rajkonena to nije dovoljno, pa Finac tvrdi da nije zadovoljan četvrtim mestom.

„Mnogo toga je zavisilo od pozicije sa kvalifikacija i od starta. Mučio sam, natezao se sa ultra-mekim pneumaticima, ali je kasnije na mekim sve bilo u redu. Nisam bio previše zabrinut zbog Verstapena pošto sam znao da je ovde teško preticati, a i dosta smo i štedeli gorivo“, tvrdi Rajkonen i govori o izvesnom pritisku na poziciju Valterija Botasa na kraju trke.

Naravno, te reči finskog automobiliste zvuče više kao njegova želja. Razlika između Ferarijevog i Mercedesovog vozača je bila tolika da nema ni govora o takmičarskom pritisku, ali svakako se može govoriti o psihološkom pritisku na konkurenta. Rajkonen je zbog Fetelove prve pozicije zaista opterećivao Botasa kome je jutrošnja trka prva u kombinezonu Mercedes AMG Petronasa.

„Na kraju sam ih i pritiskao, pa što se toga tiče, nema šta da se žalim. Razočaran sam, ali smo naučili neke bitne stvari. Očekujem da ću biti na nivou na sledećoj trci, jer ovo nije idealan početak sezone, ali osvojio sam bodove i četvrto mesto nije kraj sveta. Imamo mnogo bolju osnovu u odnosu na prohujale. Samo moramo sve dobro da pripremimo i neće biti problema“, zaključio je Rajkonen koji je osvojio „prvu gubitničku“, odnosno četvrtu poziciju koja ne vodi na podijum, ali donosi 12 bodova.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar