Мусли у првој петорци Еврокупа! Стефан Марковић ни у другој?!

Српски центар Дејан Мусли уврштен је у идеалну петорку овосезонског издања Еврокупа, док Стефан Марковић, без обзира на "болесне" бројке, није чак ни у другој! 

Кошарка 26.03.2017 | 19:45
Мусли у првој петорци Еврокупа! Стефан Марковић ни у другој?!
До почетка финалне серије Еврокупа и окршаја Валенсије и Уникахе остало је још само два дана, а као праву увертиру у предстојећи сусрет шпанских клубова објављени су и званични састави прве и резервне, идеалне петорке другоразредног клупског такмичења. 

А у првој постави налази се - Дејан Мусли! Српски центар одиграо је одличну сезону свеукупно, а после краће паузе од европских изазова некадашњи играч Партизана показао је сав свој потенцијал и одвео Уникаху до финала. Његове бројке су одличне - 12 поена, четири скока и индекс 14 у просеку. Ове сезоне је доминантна фигура у дресу андалузијског клуба и играч од чијих игара много тога зависи. Мусли се посебно истакао у четвртфиналној серији против Бајерна, где је бележио чак 15 поена по мечу. 

Ипак, тренутно је повређен и готово сигурно неће бити у могућности да помогне саиграчима у нападу на трон Еврокупа. 

Поред Муслија у петорци су још и Куртис Џерелс из Хапоела Јерусалим, потом најплаћенији играч Европе и звезда Химкија Алексеј Швед, а ту су још и Марди Колинс из руске Локомотиве и Валенсијин центар Бојан Дубљевић.

Састав другог тима чине Кајл Фог из Уникахе, Гран Канаријин шутер Кајл Кјурик, Фернандо Сан Еметерио из Валенсије, те Бајернов крилни центар Макси Клебер и некадашња НБА звезда Амаре Стодемајер. 

Помало је чудно да на листи нема Стефана Марковића који игра сезону живота у дресу Зенита. Притом, Марковић је ове сезоне доминирао на месту организатора игре и први је асистент такмичења са чак девет подељених додавања по утакмици. Мада, Зенит се зауставио у четвртфиналу, што је вероватно значајно утицало на коначни исход. 

"Пефи" је ове сезоне у дресу Зенита одиграо једну од најбољих сезона у каријери и по индексу је четврто "име" Еврокупа (19.7 по мечу), а био је далеко најбољи асистент. Просечно је бележио 9.1 асистенцију по мечу, што је за скоро три више од следећег пратиоца Факунда Кампаца.

Осим тих бројки, он је у 14 мечева за тим из Санкт Петербурга просечно бележио и 11.9 поена (50% за два, 40.6% за три) уз 3.3 скока, 1.4 украдену и 2.6 изгубљених по мечу.

Велики превид или не?

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар