Musli u prvoj petorci Evrokupa! Stefan Marković ni u drugoj?!

Srpski centar Dejan Musli uvršten je u idealnu petorku ovosezonskog izdanja Evrokupa, dok Stefan Marković, bez obzira na "bolesne" brojke, nije čak ni u drugoj! 

Košarka 26.03.2017 | 19:45
Musli u prvoj petorci Evrokupa! Stefan Marković ni u drugoj?!
Do početka finalne serije Evrokupa i okršaja Valensije i Unikahe ostalo je još samo dva dana, a kao pravu uvertiru u predstojeći susret španskih klubova objavljeni su i zvanični sastavi prve i rezervne, idealne petorke drugorazrednog klupskog takmičenja. 

A u prvoj postavi nalazi se - Dejan Musli! Srpski centar odigrao je odličnu sezonu sveukupno, a posle kraće pauze od evropskih izazova nekadašnji igrač Partizana pokazao je sav svoj potencijal i odveo Unikahu do finala. Njegove brojke su odlične - 12 poena, četiri skoka i indeks 14 u proseku. Ove sezone je dominantna figura u dresu andaluzijskog kluba i igrač od čijih igara mnogo toga zavisi. Musli se posebno istakao u četvrtfinalnoj seriji protiv Bajerna, gde je beležio čak 15 poena po meču. 

Ipak, trenutno je povređen i gotovo sigurno neće biti u mogućnosti da pomogne saigračima u napadu na tron Evrokupa. 

Pored Muslija u petorci su još i Kurtis Džerels iz Hapoela Jerusalim, potom najplaćeniji igrač Evrope i zvezda Himkija Aleksej Šved, a tu su još i Mardi Kolins iz ruske Lokomotive i Valensijin centar Bojan Dubljević.

Sastav drugog tima čine Kajl Fog iz Unikahe, Gran Kanarijin šuter Kajl Kjurik, Fernando San Emeterio iz Valensije, te Bajernov krilni centar Maksi Kleber i nekadašnja NBA zvezda Amare Stodemajer. 

Pomalo je čudno da na listi nema Stefana Markovića koji igra sezonu života u dresu Zenita. Pritom, Marković je ove sezone dominirao na mestu organizatora igre i prvi je asistent takmičenja sa čak devet podeljenih dodavanja po utakmici. Mada, Zenit se zaustavio u četvrtfinalu, što je verovatno značajno uticalo na konačni ishod. 

"Pefi" je ove sezone u dresu Zenita odigrao jednu od najboljih sezona u karijeri i po indeksu je četvrto "ime" Evrokupa (19.7 po meču), a bio je daleko najbolji asistent. Prosečno je beležio 9.1 asistenciju po meču, što je za skoro tri više od sledećeg pratioca Fakunda Kampaca.

Osim tih brojki, on je u 14 mečeva za tim iz Sankt Peterburga prosečno beležio i 11.9 poena (50% za dva, 40.6% za tri) uz 3.3 skoka, 1.4 ukradenu i 2.6 izgubljenih po meču.

Veliki previd ili ne?

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar