Марсељ спрема страшан пројекат од 200.000.000 евра!

Место на црти чека - Икера Касиљаса! Спортски директор Олимпика Андони Зубизарета покушаће да искористи пријатељске односе с чувеним голманом и доведе га у француску луку. . .

Фудбал 27.03.2017 | 16:30
Марсељ спрема страшан пројекат од 200.000.000 евра!
Почело је претходне зиме, наставиће се у лету које долази.

Нови власници Марсеља, група америчких инвеститора решила је да некадашњег европског првака извуче из финансијске буле и врати га на стазе старе славе, а за то су спремни да уложе озбиљне своте новца. 

Један део посла одрађен је зимус враћањем Димитрија Пајеа, те куповинама Моргана Сансона, Грегорија Сертика и Патриса Евре, док ће остатак бити решен у прелазном року који нам долази. Према бројним наводима, Марсељ је спреман да истресе готово 200.000.000 евра за појачања, а док се имена потенцијалних аквизиција још чувају у тајности, добро упућени португалски новинари стигли су до сазнања коме ће бити додељена „јединица“ следеће сезоне. То је - Икер Касиљас. 

Није тајна да Марсељ жели чувеног шпанског голмана, кога је јурио још током зиме, али је Порто стао на пут остварењу овог трансфера. Али, у Олимпику се спремају да до лета заврше велики посао. Кључни играч ту би требало да буде спортски директор Марсеља Андони Зубизарета, који ће покушати да искористи пријатељске односе са Икером и лични утицај како би златног сина Реала убедио да дође у француску луку. 

Наводно, Икера чека богат, двогодишњи уговор, али и редовно место међу стативама, што је Касиљасу и најважније. 

Мада финансије вероватно не би биле проблем, трн у оку представља Олимпикова позиција на табели Лиге 1. Тренутно Марсељ има чак 18 бодова мање од трећепласиране Нице, која држи позицију у квалификацијама за Лигу шампиона. Првопласирани Монако бежи чак 25 бодова. 

Без Лиге шампиона, Марсељ тешко да ће успети да приволи Касиљаса да дође. Осим, ако се приоритети легендарног шпанског голмана не промене ускоро. Новца дефинитивно не би мањкало, а потенцијална сламка спаса могла би да буде перспектива страшног пројекта који се спрема. 

Да ли ће то бити довољно?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар