Marselj sprema strašan projekat od 200.000.000 evra!

Mesto na crti čeka - Ikera Kasiljasa! Sportski direktor Olimpika Andoni Zubizareta pokušaće da iskoristi prijateljske odnose s čuvenim golmanom i dovede ga u francusku luku. . .

Fudbal 27.03.2017 | 16:30
Marselj sprema strašan projekat od 200.000.000 evra!
Počelo je prethodne zime, nastaviće se u letu koje dolazi.

Novi vlasnici Marselja, grupa američkih investitora rešila je da nekadašnjeg evropskog prvaka izvuče iz finansijske bule i vrati ga na staze stare slave, a za to su spremni da ulože ozbiljne svote novca. 

Jedan deo posla odrađen je zimus vraćanjem Dimitrija Pajea, te kupovinama Morgana Sansona, Gregorija Sertika i Patrisa Evre, dok će ostatak biti rešen u prelaznom roku koji nam dolazi. Prema brojnim navodima, Marselj je spreman da istrese gotovo 200.000.000 evra za pojačanja, a dok se imena potencijalnih akvizicija još čuvaju u tajnosti, dobro upućeni portugalski novinari stigli su do saznanja kome će biti dodeljena „jedinica“ sledeće sezone. To je - Iker Kasiljas. 

Nije tajna da Marselj želi čuvenog španskog golmana, koga je jurio još tokom zime, ali je Porto stao na put ostvarenju ovog transfera. Ali, u Olimpiku se spremaju da do leta završe veliki posao. Ključni igrač tu bi trebalo da bude sportski direktor Marselja Andoni Zubizareta, koji će pokušati da iskoristi prijateljske odnose sa Ikerom i lični uticaj kako bi zlatnog sina Reala ubedio da dođe u francusku luku. 

Navodno, Ikera čeka bogat, dvogodišnji ugovor, ali i redovno mesto među stativama, što je Kasiljasu i najvažnije. 

Mada finansije verovatno ne bi bile problem, trn u oku predstavlja Olimpikova pozicija na tabeli Lige 1. Trenutno Marselj ima čak 18 bodova manje od trećeplasirane Nice, koja drži poziciju u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Prvoplasirani Monako beži čak 25 bodova. 

Bez Lige šampiona, Marselj teško da će uspeti da privoli Kasiljasa da dođe. Osim, ako se prioriteti legendarnog španskog golmana ne promene uskoro. Novca definitivno ne bi manjkalo, a potencijalna slamka spasa mogla bi da bude perspektiva strašnog projekta koji se sprema. 

Da li će to biti dovoljno?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar