Фетел након двије сушне године: Укус побједе осјећам као олакшање!

„Победа је само врх леденог брега, а темељи за његово освајање су одавно постављени“, рекао је Себастијан Фетел, задовољан због чињенице да Мерцедес није освојио победу на старту Ф1 сезоне.

Остали спортови 26.03.2017 | 18:45
Фетел након двије сушне године: Укус побједе осјећам као олакшање!
Победник ВН Аустралије, Себастијан Фетел није имао разлога да крије одушевљење! Задовољан је својим учинком и прекидом малерозне серије Скудерија Ферарија.

„Победа је велика награда и олакшање за све нас. То је само врх леденог брега, а темељи за његово освајање су одавно постављени. Пред нама је дуга, лепа ноћ у којој ћемо сравнити утиске и спаковати лепе успомене. Сада уживамо у ономе што радимо и само треба да наставимо тако“, рекао је задовољни Себастијан Фетел након што се слегла пена шампањца са победничког подијума.

„Ми то причамо у јавности, али онај ко није део тима, тешко може да схвати шта смо све урадили за последњих шест месеци. Било је тешко, грубо, јер није лако упављати целим тимом. Захваљујући томе, болид је данас функционисао фантастично“, рекао је Немац који је највише захваљујући доброј тактици екипе на одласку у бокс успео да предрибла Луиса Хамилтона, Валтерија Ботаса, али и комплетну стратегију Мерцедес АМГ Петронаса.

„Мислим да смо на време схватили да имамо пристојан тркачки темпо с којим треба да пратимо Хамилтона. После 10 до 12 кругова је почела гужва када су покушали да направе разлику. Делимично, Хамилтон је у тој намери и успео, али ја сам ипак одржао корак“, закључио је Фетел причу која ће имати сасвим сигурно три тачке, јер ово је само први круг борбе која ће уколико су постигнућа са прве трке валидна, бити актуелна до краја сезоне.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар