Fetel nakon dvije sušne godine: Ukus pobjede osjećam kao olakšanje!

„Pobeda je samo vrh ledenog brega, a temelji za njegovo osvajanje su odavno postavljeni“, rekao je Sebastijan Fetel, zadovoljan zbog činjenice da Mercedes nije osvojio pobedu na startu F1 sezone.

Ostali sportovi 26.03.2017 | 18:45
Fetel nakon dvije sušne godine: Ukus pobjede osjećam kao olakšanje!
Pobednik VN Australije, Sebastijan Fetel nije imao razloga da krije oduševljenje! Zadovoljan je svojim učinkom i prekidom malerozne serije Skuderija Ferarija.

„Pobeda je velika nagrada i olakšanje za sve nas. To je samo vrh ledenog brega, a temelji za njegovo osvajanje su odavno postavljeni. Pred nama je duga, lepa noć u kojoj ćemo sravniti utiske i spakovati lepe uspomene. Sada uživamo u onome što radimo i samo treba da nastavimo tako“, rekao je zadovoljni Sebastijan Fetel nakon što se slegla pena šampanjca sa pobedničkog podijuma.

„Mi to pričamo u javnosti, ali onaj ko nije deo tima, teško može da shvati šta smo sve uradili za poslednjih šest meseci. Bilo je teško, grubo, jer nije lako upavljati celim timom. Zahvaljujući tome, bolid je danas funkcionisao fantastično“, rekao je Nemac koji je najviše zahvaljujući dobroj taktici ekipe na odlasku u boks uspeo da predribla Luisa Hamiltona, Valterija Botasa, ali i kompletnu strategiju Mercedes AMG Petronasa.

„Mislim da smo na vreme shvatili da imamo pristojan trkački tempo s kojim treba da pratimo Hamiltona. Posle 10 do 12 krugova je počela gužva kada su pokušali da naprave razliku. Delimično, Hamilton je u toj nameri i uspeo, ali ja sam ipak održao korak“, zaključio je Fetel priču koja će imati sasvim sigurno tri tačke, jer ovo je samo prvi krug borbe koja će ukoliko su postignuća sa prve trke validna, biti aktuelna do kraja sezone.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar