Ф1: Алонсо се мало занео...!

Одустао је, а фантазира о ВН Аустралије као најбољој трци у животу?! Док Мекларен грца у беди коју му је навукла Хонда са недораслим мотором, Алонсо проблемима приступа на сасвим посебан начин.

Остали спортови 27.03.2017 | 14:45
Ф1: Алонсо се мало занео...!
Наопако је кренуло, наопако се и завршило. То би могао ода буде коментар Мекларенових постигнућа, пре него што било шта кажемо у вези ситуације у којој се нашао невољни Фернандо Алонсо на ВН Аустралије. Он се пласирао на 13. позицију у гриду пред трку у Мелбурну, а затим се померио за једно место унапред, чашћен казном коју је зарадио Данијел Рикардо који је такође одустао у току трке.

„То је вероватно била моја најбоља трка у животу, али до одустајања. У неколико наврата сам имао толико неконкурентан болид, без припреме током зиме, па сам морао да чувам гориво на бруталан начин! Мислим да сам био за секунду спорији у кругу, а ипак смо били у бодовима. То је заиста велико изненађење, али на крају нисмо успели. Међутим, била је то једна од мојих најбољих трка свакако“, рекао је чудним тоном Фернандо Алонсо. По томе, делује као да је дигао руке, односно као да сматра да је Хондин подбачај нешто што Јапанци не да неће, него истински не умеју да реше.

„Биће још оваквих викенда! Ето, 13. место у квалификацијама и борба за бодове, али мислим да ће то бити практично немогуће на наредним тркама. Ова стаза је тешка, веома кривудава, неравна, на њој се тражи искуство. На нормалним стазама, наша позиција ће бити нижа, тако да морамо под хитно да напредујемо јер нас у супротном чека велики број фрустрирајућих трка“, закључио је Фернандо Алонсо након неславног дебија Мекларена у Аустралији.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар