F1: Alonso se malo zaneo...!

Odustao je, a fantazira o VN Australije kao najboljoj trci u životu?! Dok Meklaren grca u bedi koju mu je navukla Honda sa nedoraslim motorom, Alonso problemima pristupa na sasvim poseban način.

Ostali sportovi 27.03.2017 | 14:45
F1: Alonso se malo zaneo...!
Naopako je krenulo, naopako se i završilo. To bi mogao oda bude komentar Meklarenovih postignuća, pre nego što bilo šta kažemo u vezi situacije u kojoj se našao nevoljni Fernando Alonso na VN Australije. On se plasirao na 13. poziciju u gridu pred trku u Melburnu, a zatim se pomerio za jedno mesto unapred, čašćen kaznom koju je zaradio Danijel Rikardo koji je takođe odustao u toku trke.

„To je verovatno bila moja najbolja trka u životu, ali do odustajanja. U nekoliko navrata sam imao toliko nekonkurentan bolid, bez pripreme tokom zime, pa sam morao da čuvam gorivo na brutalan način! Mislim da sam bio za sekundu sporiji u krugu, a ipak smo bili u bodovima. To je zaista veliko iznenađenje, ali na kraju nismo uspeli. Međutim, bila je to jedna od mojih najboljih trka svakako“, rekao je čudnim tonom Fernando Alonso. Po tome, deluje kao da je digao ruke, odnosno kao da smatra da je Hondin podbačaj nešto što Japanci ne da neće, nego istinski ne umeju da reše.

„Biće još ovakvih vikenda! Eto, 13. mesto u kvalifikacijama i borba za bodove, ali mislim da će to biti praktično nemoguće na narednim trkama. Ova staza je teška, veoma krivudava, neravna, na njoj se traži iskustvo. Na normalnim stazama, naša pozicija će biti niža, tako da moramo pod hitno da napredujemo jer nas u suprotnom čeka veliki broj frustrirajućih trka“, zaključio je Fernando Alonso nakon neslavnog debija Meklarena u Australiji.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar