Вива Воx одушевио бијељинску публику

Београдски хор "Вива Воx" одржао је концерт синоћ у бијељинском Центру за културу “Семберија”. Још једном овај састав показао је своју јединственост и оправдао постојање дуже од једне деценије. Ово је њихов други наступ у Бијељини.

Република Српска 26.03.2017 | 15:22
Вива Воx одушевио бијељинску публику
Од када је 2009. године у своје наступе увео ритмичку подршку битбокса, вокалне технике којом се имитирају звуци бубњева и перкусија, и окренуо се извођењу популарне музике искључиво гласовима, без инструменталне пратње “Вива Воx” је постао један од најпопуларнијих састава широм свијета.

Врхунац њихове досадашње каријере представља концерт у сали Генералне скупштине УН поводом прославе Српске нове године 14. јануара 2013. године, којим су преузели одговорну улогу културних амбасадора Србије пред цијелим свијетом. Као једини музички састав из Србије који је икада наступио у овој дворани, "Вива Вокс" се придружио листи пробраних свјетских музичара којима је припала та велика част.

"Прије нешто више од годину дана гостовали смо у Бијељини, и носимо сјајне утиске са два концерта која смо тада одржали", рекла је диригент овог Јасмина Лорин.

Други концерт који је обиљежио каријеру хора био је наступ у Великој хали народа у Пекингу, пред бројним државним функционерима Кине.

Хор "Вива Вокс", предвођен диригентом Јасмином Лорин, постоји од 9. маја 2005. године. Од недавно овај састав броји 45 чланова – инжењера, правника, фармацеута, економиста, архитеката чијим се гласовним могућностима клања цијели свијет.



БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

незадовољни

27.03.2017 06:13

Цијена улазнице 25 КМ, израцунајте колико је потребно да оде једна породица. А засто не би свако волио да погледа овако несто? А улазнице су се дијелиле наравно по странацкој линији. Ови запослени у ЦЗК увијек својима подијеле карте. Радикално зна се.

ОДГОВОРИТЕ