Viva Vox oduševio bijeljinsku publiku

Beogradski hor "Viva Vox" održao je koncert sinoć u bijeljinskom Centru za kulturu “Semberija”. Još jednom ovaj sastav pokazao je svoju jedinstvenost i opravdao postojanje duže od jedne decenije. Ovo je njihov drugi nastup u Bijeljini.

Republika Srpska 26.03.2017 | 15:22
Viva Vox oduševio bijeljinsku publiku
Od kada je 2009. godine u svoje nastupe uveo ritmičku podršku bitboksa, vokalne tehnike kojom se imitiraju zvuci bubnjeva i perkusija, i okrenuo se izvođenju popularne muzike isključivo glasovima, bez instrumentalne pratnje “Viva Vox” je postao jedan od najpopularnijih sastava širom svijeta.

Vrhunac njihove dosadašnje karijere predstavlja koncert u sali Generalne skupštine UN povodom proslave Srpske nove godine 14. januara 2013. godine, kojim su preuzeli odgovornu ulogu kulturnih ambasadora Srbije pred cijelim svijetom. Kao jedini muzički sastav iz Srbije koji je ikada nastupio u ovoj dvorani, "Viva Voks" se pridružio listi probranih svjetskih muzičara kojima je pripala ta velika čast.

"Prije nešto više od godinu dana gostovali smo u Bijeljini, i nosimo sjajne utiske sa dva koncerta koja smo tada održali", rekla je dirigent ovog Jasmina Lorin.

Drugi koncert koji je obilježio karijeru hora bio je nastup u Velikoj hali naroda u Pekingu, pred brojnim državnim funkcionerima Kine.

Hor "Viva Voks", predvođen dirigentom Jasminom Lorin, postoji od 9. maja 2005. godine. Od nedavno ovaj sastav broji 45 članova – inženjera, pravnika, farmaceuta, ekonomista, arhitekata čijim se glasovnim mogućnostima klanja cijeli svijet.



BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nezadovoljni

27.03.2017 06:13

Cijena ulaznice 25 KM, izracunajte koliko je potrebno da ode jedna porodica. A zasto ne bi svako volio da pogleda ovako nesto? A ulaznice su se dijelile naravno po stranackoj liniji. Ovi zaposleni u CZK uvijek svojima podijele karte. Radikalno zna se.

ODGOVORITE