Истиче вријеме за испуњавање услова

Амбасадор Холандије у БиХ Јуријан Крак изјавио је да власти БиХ немају много времена када је ријеч о испуњавању услова за ЕУ и изразио дубоку забринутост због све израженије политичке кризе у земљи.

Босна и Херцеговина 26.03.2017 | 10:11
Истиче вријеме за испуњавање услова
Крак је констатовао да БиХ до нових избора има годину и по и да то вријеме треба искористити да се нешто уради.

"Многи ургирају и охрабрују политичаре у БиХ да коначно узму у обзир могућност која је дата БиХ да се посвете другој фази имплементације Реформске агенде. Друга фаза биће тежа, јер подразумијева суочавања с веома тешким потезима, а то је рефома укупног социјалног система, редуковање јавног сектора, ревидирање фискалних и пореских закона", рекао је Крак.

Он је додао да, иако вријеме полако истиче, не види да у БиХ постоји осјећај хитности, посебно када је ријеч о мјерама договореним са Међународним монетарним фондом.

"Реформска агенда већ представља план Ц или Д, а ја не вјерујем да ће бити још један план Е за БиХ", истакао је Крак за "Дневни аваз".

Крак је оцијенио да нису сви свјесни да БиХ и није на листи приоритета европских и свјетских лидера.

Према његовим ријечима, прича о ревизији пресуде Суда у Хагу по тужби против Србије одузела је доста енергије, умјесто да се радило на провођењу друге фазе Реформске агенде.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Кал

26.03.2017 08:51

Кад се ми не бојимо чега се ти бојиш?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Као и увијек

26.03.2017 09:13

Станци су доста кумовали оваквом стању.Задних десетак година смо исли све у назад. Проблеми су се само низали а они су прицали Прице за малу дјецу. Стање у Турској и БиХ је готово исто .Сви су то знали али Нико није зелио да то отворено казе куда све ово води. Цак су неки подрзавали Изедбеговица у његовим глупостима. Наравно сад би сви да буду цисти али то је далеко од тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

26.03.2017 10:33

Банкрот, па све од нуле кренути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.03.2017 12:00

Нај веце зло на свијету је беиха И зато треба да се распадне ако богда

Name

007

26.03.2017 15:38

А ко каже да смо децидно и промпно зс ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ