НБА: Клиперси "овјерили" плеј-оф, угрозили Јути 4. мјесто!

Кошаркаши Лос Анђелес Клиперса савладали су Јута Џез 108:95 и потврдили пласман у плеј-оф НБА лиге.  Неуништиви Крофорд поништио Гоберов дабл-дабл, Клиперси добили дерби! Победа у борби за предност домаћег паркета.

Кошарка 26.03.2017 | 00:20
НБА: Клиперси "овјерили" плеј-оф, угрозили Јути 4. мјесто!
Лос Анђелес Клиперси су се опоравили од разочаравајућег пораза против Даласа и победом над директним ривалом Јутом забалежили важну победу у борби за четврто место на Западу и предност домаћег терена у плеј-офу - 108:95. Сада имају „пола победе“ мање од Јуте и предност од 3:1 у међусобним дуелима што значи и велику шансу да се домогну четврте позиције...

Клиперсе су до победе водили 37-годишњи Џамал Крофорд и остали резервисти. Клупа домаћег тима је вечерас направила превагу. Крофорд је одиграо партију сезоне и за 25 минута на паркету убацио 28 поена, од чега чак 17 у последњој четвртини. Још једном је показао да је један од најбољих резервиста у лиги.

Иако су Клиперси имали 66:50 у трећој четвртини, Јута је успела да дође на 70:70 захваљујући разиграном Гоберу. Међутим, Крофорд је у финишу преузео диригентску палицу и донео победу свом тиму.

Грифин је убацио 15 поена, Пол 14, Џордан је имао 15 скокова, а резервисти Спејтс и Риверспо 11. На другој страни је Гобер опет имао јак дабл-дабл учинак са 26 поена и 14 скокова, али је заказао Хејворд који је меч завршио са само 13 поена.

Клиперси ће шесту сезону у низу играти у плеј-офу, а до краја регуларног дела ће управо са Јутом борити за четврто место и предност домаћег терена у првој рунди, где ће вероватно бити међусобни ривали.

Џез је поражен четврти пут у последњих пет мечева, па сада има исто број победа као тим из Лос Анђелеса, по 44.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар