NBA: Klipersi "ovjerili" plej-of, ugrozili Juti 4. mjesto!

Košarkaši Los Anđeles Klipersa savladali su Juta Džez 108:95 i potvrdili plasman u plej-of NBA lige.  Neuništivi Kroford poništio Goberov dabl-dabl, Klipersi dobili derbi! Pobeda u borbi za prednost domaćeg parketa.

Košarka 26.03.2017 | 00:20
NBA: Klipersi "ovjerili" plej-of, ugrozili Juti 4. mjesto!
Los Anđeles Klipersi su se oporavili od razočaravajućeg poraza protiv Dalasa i pobedom nad direktnim rivalom Jutom zabaležili važnu pobedu u borbi za četvrto mesto na Zapadu i prednost domaćeg terena u plej-ofu - 108:95. Sada imaju „pola pobede“ manje od Jute i prednost od 3:1 u međusobnim duelima što znači i veliku šansu da se domognu četvrte pozicije...

Kliperse su do pobede vodili 37-godišnji Džamal Kroford i ostali rezervisti. Klupa domaćeg tima je večeras napravila prevagu. Kroford je odigrao partiju sezone i za 25 minuta na parketu ubacio 28 poena, od čega čak 17 u poslednjoj četvrtini. Još jednom je pokazao da je jedan od najboljih rezervista u ligi.

Iako su Klipersi imali 66:50 u trećoj četvrtini, Juta je uspela da dođe na 70:70 zahvaljujući razigranom Goberu. Međutim, Kroford je u finišu preuzeo dirigentsku palicu i doneo pobedu svom timu.

Grifin je ubacio 15 poena, Pol 14, Džordan je imao 15 skokova, a rezervisti Spejts i Riverspo 11. Na drugoj strani je Gober opet imao jak dabl-dabl učinak sa 26 poena i 14 skokova, ali je zakazao Hejvord koji je meč završio sa samo 13 poena.

Klipersi će šestu sezonu u nizu igrati u plej-ofu, a do kraja regularnog dela će upravo sa Jutom boriti za četvrto mesto i prednost domaćeg terena u prvoj rundi, gde će verovatno biti međusobni rivali.

Džez je poražen četvrti put u poslednjih pet mečeva, pa sada ima isto broj pobeda kao tim iz Los Anđelesa, po 44.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar