Јокић напада рекорд Лерија Бирда!

Никола Јокић је од 15. децембра прошле године најјачи адут Денвера у НБА лиги. Поверење тренера Мајкла Мелоуна до сада је оправдао на свакој утакмици, а сјајне игре одразиле су се и на његову статистику.

Кошарка 26.03.2017 | 08:15
Јокић напада рекорд Лерија Бирда!
У конкуренцији само играча који су просечно бележили више од 19 поена, 10 скокова и пет асистенција и поређани су по уделу у победама, где се тријумф екипе везује за појединца који зарађује део бода у односу на учинак у победи, наш репрезентативац (од 15. децембра) статистички има 11. најбољу сезону у НБА лиги, а само четири играча га је надмашило.

Према уделу у победама млади Сомборац је са само 22 године дошао у друштво Лерија Бирда, легенде Бостона, Кевина Гарнета, Чарлса Барклија, Расела Вестбрука - играча који су на леђима носили своје екипе до победа.

Најбољу сезону, према овим параметрима, имао је Кевин Гарнет 2004/05, када је освојио 16,1 бод. Тада је бележио просечно 22,2 поена, 13,5 скокова и 5,7 асистенција за Минесоту, а њему је припало и треће место партијама из сезоне 2002/03. Најконстантнији на овој листи, односно играч који је у највише сезона предводио тим, био је легендарни Лери Бирд. Он је од своје 24. до 28. године био најзаслужнији за победе Бостона и тако заузео чак пет места на овој листи. По једном то је прошло за руком Чарлсу Барклију због његових игара у Финиксу 1992/93. и Раселу Вестбруку због партија у дресу Оклахоме у актуелној сезони.

Јокић је са 8,1 бода тренутно 11, али ако настави да буде носилац игре Денвера или неког другог НБА тима, српски репрезентативац озбиљно прети да поправи пласман и да упише своје име још неколико пута у наредним сезонама.

Од средине децембра прошле године до сада Никола Јокић просечно постиже 19,4 поена, уз 10,8 скокова и 5,7 асистенција.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар