Интервју - Радоњић: Један меч није мерило, борићемо се још!

"Већ имамо фантастичну сезону у Евролиги, а и даље имамо огромну жељу да се такмичимо. Исто као што смо је имали и кад су нам предвиђали четири победе", рекао је тренер Звезде после повратка из Барселоне.

Кошарка 26.03.2017 | 16:45
Интервју - Радоњић: Један меч није мерило, борићемо се још!
Дуга путовања и тешке утакмице у размаку од 48 сата видљиво су исцрпили огромну енергију из кошаркаша Црвене звезде мтс. Међутим, времена за одмор неће имати, јер се налазе усред колико напорног, толико и одлучујућег низа утакмица на оба фронта.

Тренер црвено-белих Дејан Радоњић већ је неколико пута наглашавао да "ниједан евролигаш тренутно не пролази кроз било шта слично", указавши тако на чињеницу да његов тим води пресудне битке и у приоритетном такмичењу - АБА лиги и на европској сцени.

У складу с таквим календаром, одмах после пораза од Барселоне, Звезда ће се брзо пребацити на "јадрански" колосек и посветиће се још једној, подједнако захтевној недељи, током које ће у уторак играти против Будућности, а у петак поново изаћи на европску сцену, на којој ће дочекати Уникс.

Колики ће значај имати тај меч - биће познато у четвртак, када Дарушафака буде гостовала Бамбергу.

Анализу тренутног момента, тренер Звезде темељно је сажео у суботу, на београдском аеродрому, после доласка из Барселоне летом преко Рима у 11 часова.

"После изузетно исцрпљујућег меча против Олимпијакоса, јасно је било да нас чека напоран пут, као и ривал високог рејтинга, који има плејаду сјајних играча, без обзира на проблеме са повредама. Имали смо основни задатак да дамо све од себе, али сам био свестан да то можда неће бити довољно и то не само због потрошње у претходном мечу и 45 минута борбе против Олимпијакоса, већ првенствено због проблематике са повредама која је већ дуже време присутна. То је трошило тим, мењало његову основу и остављало последице", рекао је Радоњић.

У осврту на меч против Барселоне, шеф струке црвено-белих рекао је да је било очигледно да његов тим није енергетски био на потребном нивоу.

"Борили смо се колико смо могли, али нисмо имали адекватан квалитет у нападу да би се Барселона победила на њеном терену. Морали смо много боље и при томе не мислим само на проценат шута за три поена, већ и на многе друге сегменте који су неопходни за тријумф. А, то је последица ствари о којима сам говорио", застао је Радоњић.

"Није нимало једноставно сваки пут пронаћи нова решења и мењати позиције. Сада, колико је то могуће, треба одморити ове момке који су видно исцрпљени жестоком борбом, а онда их враћати на њихова природна и првобитна места, где је јасно постојала идеја шта и како мора да се ради. Предуго већ трају наши проблеми и доста нас оптерећују".

Радоњић је у петак против Барсе после десет дана опоравка пробао да искористи Стефана Јовића, што је одмах дало резултат на терену, али само у прва три минута, колико је већ два месеца повређени плејмејкер могао да наступи.

Да ли ће први организатор игре бити спремнији за уторак?

"Јовић је почео да тренира, а ти тренинзи су више увод у почетак рада него нешто конкретније. Играо је три минута са идејом да почне да хвата ритам, иако није био идеалан моменат за то, али други простор за такве ствари немамо. Очекујем да ће до Подгорице, пре свега, успети да направи први кошаркашки тренинг од 12. марта", нагласио је Радоњић.

Уз двапут подвучену поруку да је тренутни приоритет "оспособити и вратити опорављене на основне позиције", Радоњић се осврнуо и на актуелни амбијент.

"До сада смо имали много сличних ситуација и тешких момената. Много тежих од овог. Како год да се заврши, ми већ имамо фантастичну сезону у Евролиги, имамо предност домаћег терена у плеј-офу АБА лиге, водимо 1:0 у полуфиналу, имамо карактер, велику жељу и мотивацију. Дакле, све што смо досад урадили и све изузетно тешке препреке које смо прешли дају нам за право да верујемо да ћемо и овај пут наћи права решења", истакао је Радоњић, па нагласио:

"Из тог угла, један меч сигурно не може да буде мерило за било шта. Свестан сам да се обично гледа само та последња утакмица, али ми до краја сезоне имамо још скоро 30, а морам да мислим и о томе".

О наставку борбе за пласман у Топ 8 биће још рећи, али је тренер Звезде на ту тему истакао свој најважнији утисак:

"Још давно сам рекао да можемо да дођемо у ову позицију. Неопходно је да нагласим нашу огромну жељу да се такмичимо. Она постоји сада, као што је постојала у тренутку када су нам предвиђали евентуално четири победе. Из тога угла, сигуран сам да ћемо у преостала два меча дати све од себе да остваримо што је могуће бољи резултат. Остало је једно место за Топ 8, а боримо се Дарушафака и ми и нико није очекивао да ћемо имати оволико победа, да ћемо играти на овом нивоу и да ћемо овако изгледати. Као што нико није очекивао да ћемо урадити толико тога и да ћемо још бити под знаком питања за Топ 8.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар