СП: "Петарда" БиХ у мрежи аматера из Гибралтара!

Репрезентација БиХ са убједљивих 5:0 савладала Гибралтар у квалификационом мечу за СП 2018 одиграном у Зеници.

Фудбал 25.03.2017 | 20:30
СП: "Петарда" БиХ у мрежи аматера из Гибралтара!
Без суспендованог селектора Мехмеда Баждаревића и неколико стандардних репрезентативаца

Репрезентација БиХ дочекала је Гибралтар у оквиру 5. кола Групе Х квалификација за Мундијал 2018 и испратила га са "петардом".

БИХ - Гибралтар 5:0 (2:0)

Двоструки стрелац био је Ведад Ибишевић у 4. и 43. минуту, а Вршајевић је повисио на 3:0 у 53. минуту. На 4:0 повисио је Един Вишћа у 58. минуту. Побједу "змајева овјерио Ермин Бичакчић у 93. минуту.

„Змајеви“ су овом побједом испрали горак укус са посљедњег квалификационог меча, када су голом Цавеласа у петој минути судијске надокнаде ремизирали са Грчком.

И без суспендованих Едина Џеке, Огњена Врањеша, Сенада Лулића и Мате Јајала, па ни селектора Мехмеда Баждаревића, БИХ је потврдила улогу фаворита против Гибралтара и оставила га и даље без бода у њиховој 15. квалификационој утакмици.

Селекција БиХ није пружила превише лепршаву игру, у појединим тренуцима она је дјеловала безидејно против "аматера" из Гибралтара који су дошли, као и на сва остала гостовања, са намјером да покушају изборити што мањи пораз.

Водила је БиХ на полувремену головима Ведада Ибишевића, међутим, утисак је да је резултат требао бити много убједљивији, а то се десило у наставку.

Репрезентативци Гибралтара више нису могли издржати темпо, али ни притисак селекције БиХ која је кренула одлучније ка голу и резултат је брзо стигао. 

Почело је одлично, прво приликом Цоцалића већ након 120 секунди, а онда у четвртом минуту Ибишевић је начео Гибралтар својим другим поготком у овим квалификацијама.

Наша селекција имала је посјед лопте и доминирала, али није била толико надмоћније, а дозволила је и неколико грешки које су је могле коштати гола.

Гибралтар је могао чак и изједначити да се Каскјаро боље снашао послије одузете лопте Беговићу, којем очигледно фали утакмица у ногама.

Ипак, миран одмор "змајева" обезбиједио је Ибишевић својим новим голом у 43. минуту на асистенцију ВИшће. Гости су рекламирали офсајд, можда и оправдано, али гол је признат и полувријеме је завршено резултатом 2:0.

Друго полувријеме донијело је много бољу игру, посебно његов почетак у којем је БиХ постигла трећи и четврти гол и ријешила питање побједника. Чинило се да је тренер Драган Перић, који је водио екипу умјесто суспендованог Баждаревича мотивисао "змајеве" у свлачионици и игра је била много течнија, а напад убојитији.

Резултат тога био је гол Вршајевића за 3:0 у 53. минуту, иако је њему кумовала и грешка Роја Чиполина. 

Само пет минута касније Гибралтар је потпуно положио оружје након поготка Вишће за 4:0.

За још убједљивији тријумф побринуо се Бичакчић голом у посљедњим тренуцима меча.

Репрезентација БиХ стигла је до очекиване побједе коју мора да потврди у сљедећем колу квалификација, 9. јуна, када на Билино поље долази Грчка, директан конкурент у борби за друго мјесто у групи.

Лоша вијест за селектора Баждаревића је да у том мечу неће моћи да рачуна на Сеада Колашинца који је зарадио жути картон који му доноси аутоматску суспензију.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар