Мотивисана Звезда побиједила "руског брата"!

Фудбалери Црвене звезде савладали Спартак из Москве у пријатељском мечу 2:1 (1:1). Бомба Гелора Канге, за победу домаћина.  Звездина лекција скупљем брату: Канга уздрмао, Милић срушио Спартак! Црвено-бели са више жеље одиграли против комбинованог састава Масима Карере и заслужено стигли до победе - 2:1.

Фудбал 25.03.2017 | 20:10
Мотивисана Звезда побиједила "руског брата"!
После Олимпијакоса у мају прошле године и други братски клуб дошао је у госте Црвеној звезди.

Шампион Србије у карневалској атмосфери на стадиону Рајко Митић одмерио је снагу са водећим тимом руског првенства - Спартаком из Москве. Резултат је био у другом плану, али свакако треба истаћи да је Звезда победила 2:1 (1:1) головима Канге у 44. и Милића у 55. минуту, док је стрелац за госте био Мелгарехо у 25.

Био је то реванш за дружење у септембру 2014. године, када су београдски црвено-бели гостовали у Москви на отварању стадиона "Откритијте арена". Поново су на трибинама били присутни навијачи оба клуба, а у Београд је допутовало чак око 3.000 Руса.

Са трибина су се виориле српско-руске заставе, скандирало се Звезди и Спартаку, Србији и Русији, а није изостала и заједничка кореографија - орао и медвед, као и пиротехника.

Спартак је допутовао без већине најбољих играча, претежно у офанзивном делу, док је Звезда била без Манојловића, Плавшића и Руиза, али то не би требало да умањи добро издање црвено-белих.

Посебно се истакао Гелор Канга који је послао "пројектил" у финишу првог полувремена и тако потврдио да се налази у најбољој форми од доласка из Русије, а треба истаћи да је шампион Србије против лидера руског првенства имао још неколико шанси, али није стигао до трећег гола.

Црвена звезда је савладала Спартак из Москве после преокрета у пријатељском мечу пред 25.000 гледалаца на Стадиону Рајко Митић. Голове за српског шампиона постигли су Гелор Канга и Немања Милић, који су тако у потпуности анулирали водећи погодак Лоренца Малгареха у 25. минуту - 2:1 (1:1).

Домаћин је био бољи ривал против комбинованог састава Масима Карере, који вечерас није рачунао на неколицину репрезентативаца из свог тима, али су Московљани и поред тога у својим редовима имали неколико квалитетних играча, добро познатих широј јавности.

Звезда је у 25. минуту још једном на својој кожи осетила колико се у Европи скупо кошатају пропусти у одбрани. Лоше постављање последње линије црвено-белих искористио је Ешченко, који је главом спустио послао лопту на петерац Београђана, а тамо је на правом месту био брзоноги Парагвајац.

Српски шампион је пре, али и после тог тренутка више нападао, а пре свих одлични Гелор Канга, који је био изузетно мотивисан да се покаже пред противником који се недавно помињао као његов будући клуб. Након неколико опасних шутева са дистанце, Габонац је у 43. минуту жестоко опали по лопти са преко 25 метара удаљености, а она је ефектно од стативу завршила у мрежи Селихова.

Домаћин је и у другом делу игре показао знатно више амбиција за постизање другог гола, па је врло брзо дошло до преокрета на нашем највећем стадиону. Одлучујући погодак Немањи Милићу наместио је Ричмонд Боаћи, који је искористио Сердара Ташчија, одузео му лопту, а онда је послао на тацну бившем играчу суботичког Спартака, који је тако исправио пропуст са самог старта утакмице, када је из непосредне близине гађао поред гола Московљана.

Почетак утакмице обележила је феноменална атмосфера и кореографија коју су приредили навијачи два клуба.

ЗВЕЗДА: Супић (од 45. Кахриман); Петковић, Луковић (од 63. Полетановић), Фримпонг, Ристић (од 63. Милошевић); Доналд, Ле Талек, Канга (од 69. Милијаш), Милић, Срнић; Боаћи (од 73. Вучићевић).

СПАРТАК: Селихов; Јешченко, Маурисио (од 75. Идриса), Таски, (од 80. Кномуха) Бокети, Тигијев; Фернандо (од 58. Фернандо), Тимофеев; Мелгарехов (од 84. Сакала), Леонтјев и Давидов (од 58. Нимели).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар