Motivisana Zvezda pobijedila "ruskog brata"!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali Spartak iz Moskve u prijateljskom meču 2:1 (1:1). Bomba Gelora Kange, za pobedu domaćina.  Zvezdina lekcija skupljem bratu: Kanga uzdrmao, Milić srušio Spartak! Crveno-beli sa više želje odigrali protiv kombinovanog sastava Masima Karere i zasluženo stigli do pobede - 2:1.

Fudbal 25.03.2017 | 20:10
Motivisana Zvezda pobijedila "ruskog brata"!
Posle Olimpijakosa u maju prošle godine i drugi bratski klub došao je u goste Crvenoj zvezdi.

Šampion Srbije u karnevalskoj atmosferi na stadionu Rajko Mitić odmerio je snagu sa vodećim timom ruskog prvenstva - Spartakom iz Moskve. Rezultat je bio u drugom planu, ali svakako treba istaći da je Zvezda pobedila 2:1 (1:1) golovima Kange u 44. i Milića u 55. minutu, dok je strelac za goste bio Melgareho u 25.

Bio je to revanš za druženje u septembru 2014. godine, kada su beogradski crveno-beli gostovali u Moskvi na otvaranju stadiona "Otkritijte arena". Ponovo su na tribinama bili prisutni navijači oba kluba, a u Beograd je doputovalo čak oko 3.000 Rusa.

Sa tribina su se viorile srpsko-ruske zastave, skandiralo se Zvezdi i Spartaku, Srbiji i Rusiji, a nije izostala i zajednička koreografija - orao i medved, kao i pirotehnika.

Spartak je doputovao bez većine najboljih igrača, pretežno u ofanzivnom delu, dok je Zvezda bila bez Manojlovića, Plavšića i Ruiza, ali to ne bi trebalo da umanji dobro izdanje crveno-belih.

Posebno se istakao Gelor Kanga koji je poslao "projektil" u finišu prvog poluvremena i tako potvrdio da se nalazi u najboljoj formi od dolaska iz Rusije, a treba istaći da je šampion Srbije protiv lidera ruskog prvenstva imao još nekoliko šansi, ali nije stigao do trećeg gola.

Crvena zvezda je savladala Spartak iz Moskve posle preokreta u prijateljskom meču pred 25.000 gledalaca na Stadionu Rajko Mitić. Golove za srpskog šampiona postigli su Gelor Kanga i Nemanja Milić, koji su tako u potpunosti anulirali vodeći pogodak Lorenca Malgareha u 25. minutu - 2:1 (1:1).

Domaćin je bio bolji rival protiv kombinovanog sastava Masima Karere, koji večeras nije računao na nekolicinu reprezentativaca iz svog tima, ali su Moskovljani i pored toga u svojim redovima imali nekoliko kvalitetnih igrača, dobro poznatih široj javnosti.

Zvezda je u 25. minutu još jednom na svojoj koži osetila koliko se u Evropi skupo košataju propusti u odbrani. Loše postavljanje poslednje linije crveno-belih iskoristio je Eščenko, koji je glavom spustio poslao loptu na peterac Beograđana, a tamo je na pravom mestu bio brzonogi Paragvajac.

Srpski šampion je pre, ali i posle tog trenutka više napadao, a pre svih odlični Gelor Kanga, koji je bio izuzetno motivisan da se pokaže pred protivnikom koji se nedavno pominjao kao njegov budući klub. Nakon nekoliko opasnih šuteva sa distance, Gabonac je u 43. minutu žestoko opali po lopti sa preko 25 metara udaljenosti, a ona je efektno od stativu završila u mreži Selihova.

Domaćin je i u drugom delu igre pokazao znatno više ambicija za postizanje drugog gola, pa je vrlo brzo došlo do preokreta na našem najvećem stadionu. Odlučujući pogodak Nemanji Miliću namestio je Ričmond Boaći, koji je iskoristio Serdara Taščija, oduzeo mu loptu, a onda je poslao na tacnu bivšem igraču subotičkog Spartaka, koji je tako ispravio propust sa samog starta utakmice, kada je iz neposredne blizine gađao pored gola Moskovljana.

Početak utakmice obeležila je fenomenalna atmosfera i koreografija koju su priredili navijači dva kluba.

ZVEZDA: Supić (od 45. Kahriman); Petković, Luković (od 63. Poletanović), Frimpong, Ristić (od 63. Milošević); Donald, Le Talek, Kanga (od 69. Milijaš), Milić, Srnić; Boaći (od 73. Vučićević).

SPARTAK: Selihov; Ješčenko, Maurisio (od 75. Idrisa), Taski, (od 80. Knomuha) Boketi, Tigijev; Fernando (od 58. Fernando), Timofeev; Melgarehov (od 84. Sakala), Leontjev i Davidov (od 58. Nimeli).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar