Анализа: Душан Тадић - лидер каквог Србија чека годинама!

Крилни нападач Душан Тадић својим партијама у дресу "Орлова" наставља да потврђује да је лидер актуелне генерације фудбалске репрезентације Србије.

Фудбал 27.03.2017 | 23:10
Анализа: Душан Тадић - лидер каквог Србија чека годинама!
Играч Саутемптона је на последњих 14 голова Србије директно учествовао у 13 – постигао је пет погодака и уписао осам асистенција.

Поред сјајних наступа на клупској сцени, бивши играч Војводина бриљира и у наступима српске репрезентације, па је у оквиру квалификација за Светско првенство у Русији забележио четири поготка и уписао седам асистенција.

Србија је у петак увече победила Грузију са 3:1 и тако остварила трећу победу у пет утакмица квалификација за Светско првенство 2018. Тадић је постигао први гол из једанаестерца, а код остала два је асистирао.

"Јако важна три бода. Нисмо добро ушли у меч, то нам се дешава по ко зна који пут. Срећа па смо дали гол. Знали смо да ће, ако заиграмо наш фудбал од ноге до ноге, одмах бити друга прича и да ћемо имати више простора да их угрозимо. Тако се и десило. Мислим да треба да исправимо неке ствари, радићемо на томе", рекао је Тадић новинарима у Тбилисију.

Сличан учинак је имао и у претходним сусретима, у победи "Орлова" над Аустријом постигао је гол и асистирао код оба поготка Александра Митровића, а то је претходно урадио у сусрету са Молдавијом.

У нерешеном мечу са Ирском, асистирао је Филипу Костићу код првог гола, док је био стрелац другог поготка.

Тадић је несумњиво кључни играч тима Славољуба Муслина и лидер екипе у борби за пласман на прво велико такмичење од 2010. године.

Коментари / 0

Оставите коментар