Analiza: Dušan Tadić - lider kakvog Srbija čeka godinama!

Krilni napadač Dušan Tadić svojim partijama u dresu "Orlova" nastavlja da potvrđuje da je lider aktuelne generacije fudbalske reprezentacije Srbije.

Fudbal 27.03.2017 | 23:10
Analiza: Dušan Tadić - lider kakvog Srbija čeka godinama!
Igrač Sautemptona je na poslednjih 14 golova Srbije direktno učestvovao u 13 – postigao je pet pogodaka i upisao osam asistencija.

Pored sjajnih nastupa na klupskoj sceni, bivši igrač Vojvodina briljira i u nastupima srpske reprezentacije, pa je u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji zabeležio četiri pogotka i upisao sedam asistencija.

Srbija je u petak uveče pobedila Gruziju sa 3:1 i tako ostvarila treću pobedu u pet utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. Tadić je postigao prvi gol iz jedanaesterca, a kod ostala dva je asistirao.

"Jako važna tri boda. Nismo dobro ušli u meč, to nam se dešava po ko zna koji put. Sreća pa smo dali gol. Znali smo da će, ako zaigramo naš fudbal od noge do noge, odmah biti druga priča i da ćemo imati više prostora da ih ugrozimo. Tako se i desilo. Mislim da treba da ispravimo neke stvari, radićemo na tome", rekao je Tadić novinarima u Tbilisiju.

Sličan učinak je imao i u prethodnim susretima, u pobedi "Orlova" nad Austrijom postigao je gol i asistirao kod oba pogotka Aleksandra Mitrovića, a to je prethodno uradio u susretu sa Moldavijom.

U nerešenom meču sa Irskom, asistirao je Filipu Kostiću kod prvog gola, dok je bio strelac drugog pogotka.

Tadić je nesumnjivo ključni igrač tima Slavoljuba Muslina i lider ekipe u borbi za plasman na prvo veliko takmičenje od 2010. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar