Скупштинске већине нема у ПС БиХ

Предсједник Народног демократског покрета (НДП) Драган Чавић изјавио је да је партнерство с СДА и Бакиром Изетбеговићем "направило огромне проблеме Савезу за промјене и да не могу прихватити да се даље настави дјеловање као да ништа није догодило".

Република Српска 25.03.2017 | 17:42
Скупштинске већине нема у ПС БиХ
"Ствари се морају рашчистити. Дотад сматрамо да свима мора бити јасно да скупштинске већине нема", рекао је Чавић.
 
Тврди и да је крајње лицемерно то што ради СНСД у вези с измјенама закона о акцизама.
 
"Отварајући питања закона на нивоу БиХ, који су услов за аранжман с ММФ-ом, СНСД има одговорост да их и реализује и то не само у Републици Српској, већ и на нивоу БиХ. Неприхватљиво је да, само зато што су јавна предузећа за путеве неликвидна и у огромним кредитима и лоповлуцима у оба ентитета, терет нових задужења пребацимо на грађане, тако што ће поскупити нафта измјенама закона о акцизама", рекао је Чавић на конференицји за новинаре у Бањој Луци.
 
Посланик НДП-а у Представничком дому Парламента БиХ стога неће гласати за закон о акцизама, јер, како каже, није испуњен минимални захтјев, да се уз измјене закона о акцизама уведе и "плави дизел", како би се олакшало стање у аграру.
 
"Ако СНСД жели да натовари намет грађанима нека њихови посланици дођу на сједницу и гласају за тај закон. Не ради се о неслагању у вези с потребом финансијске подршке ММФ-а Републици Српској, већ о томе да ми нећемо да подржимо нови терет на грађане Републике Српске", казао је он.
 
Оптужио је Владу Републике Српске да је одговорна за пренос надлежности с ентитета на ниво БиХ када су у питању закони о банкама, јер је потпис премијерке Жељке Цвијановић на Писму намјера с ММФ-ом.
 
Након сједнице Предсједништва НДП казао је да ће та странка наставити разговоре с ПДП-ом о евентуалном заједничком изласку на изборе 2018.

(Агенције)

 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Тиру риру

25.03.2017 17:22

Ко вам је сануо да се уједините? Мислим ПДП И НДП. Сто нема СДСа? Неко суфлира , а тко ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

25.03.2017 18:59

Цавицу, не уједињуј се осим ако ти не будес на целу те нове странке. Нецес ваљда дозволити да странку воде Бореновиц и Црнадак?! Па ти имас другу странку у БЛ по броју освојених мјеста, далеко иза тебе су и СДС и ПДП. Не насједај, има нас много који једино у теби виде цеститог и паметног политицара.

Name

ПДП

26.03.2017 17:54

Он ће се ујединити и са црним ђаволом, само да буде у власти.

Name

Баке

25.03.2017 17:53

Ако нећете Ви у већину хоће СНСД, и овако сте досадили. Бакиру треба само послушника, може Вас мијењати као чарапе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цава краљу

25.03.2017 18:48

Тако је Цава! Ови мисеви нека се поклопе по усима ( мислим на вецину осталих из опозиције) Нису ти до кољена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бла-бла

25.03.2017 19:05

Прво се морате ујединити међусобно ви из НДП-а. Толико вас је онај додиков гад Војин Мијатовић разјединио да вас никакав магнет не може саставити. А ви причате о уједињењу са ПДП. Неће вас нико такве кад сте постали егзил за побјегуље из других странака и кад вам се мало-мало деси неки Војин. Јадници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војин-БМW

25.03.2017 21:07

Шта ми оћеш шта ми можеш? Возим свој БМWе и тако ми се може. Цркни од муке. Ја сам ипак замјеник Адилов. Понекад ме министар посаље по цигаете, а понекад заједно попушимо и подијелимо коју. Вратићу се у Додиково јато кад ја хоћу и не мораш Чаву да прозиваш. Он је ионако ћорав код очију. Ја сам бургијао и избургијао. Постигао дил са Чавом. Ја у Сарајево а он и не мора бити градоначелник. Схвати и сјаши човече , ово је дил. А ти цркни од своје љубоморе.

Name

Ре бла бла

25.03.2017 21:25

Вала ти је прави тај ник БЛА БЛА, и коментар ти је такав. Несто ми се пуно секирас око НДП.

Name

Бл

25.03.2017 20:32

Овај опет помазе Додика.Ствара му позицију да преузме власт на нивоу БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре БЛ

25.03.2017 22:27

Ма, хајде. Видим добро рацунас, а познајес и процедуру у ПД ПСБиХ. Иди гледај звезде гранда или несто слицно, Цавицева изјава је претеско градиво за тебе.

Name

Раде

26.03.2017 00:14

Пдп неце никакво уједињене са оним којима је једини циљ да политицки презиве следеце изборе преко једног мандата.и то је једини циљ Драгана Цавица јер он нема друго занимање послије политике.

Name

Ре Раде

26.03.2017 06:53

Нисам ни цлан ни симпатизер ниједне странке али какво то занимање имају ти из ПДПа?! Искрено, Цавиц је струцан у свакој области коју наса политика покрива и то много висе него било ко други од политицара у РС. Односно, он јесте политицар али други су политиканти