Skupštinske većine nema u PS BiH

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić izjavio je da je partnerstvo s SDA i Bakirom Izetbegovićem "napravilo ogromne probleme Savezu za promjene i da ne mogu prihvatiti da se dalje nastavi djelovanje kao da ništa nije dogodilo".

Republika Srpska 25.03.2017 | 17:42
Skupštinske većine nema u PS BiH
"Stvari se moraju raščistiti. Dotad smatramo da svima mora biti jasno da skupštinske većine nema", rekao je Čavić.
 
Tvrdi i da je krajnje licemerno to što radi SNSD u vezi s izmjenama zakona o akcizama.
 
"Otvarajući pitanja zakona na nivou BiH, koji su uslov za aranžman s MMF-om, SNSD ima odgovorost da ih i realizuje i to ne samo u Republici Srpskoj, već i na nivou BiH. Neprihvatljivo je da, samo zato što su javna preduzeća za puteve nelikvidna i u ogromnim kreditima i lopovlucima u oba entiteta, teret novih zaduženja prebacimo na građane, tako što će poskupiti nafta izmjenama zakona o akcizama", rekao je Čavić na konferenicji za novinare u Banjoj Luci.
 
Poslanik NDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH stoga neće glasati za zakon o akcizama, jer, kako kaže, nije ispunjen minimalni zahtjev, da se uz izmjene zakona o akcizama uvede i "plavi dizel", kako bi se olakšalo stanje u agraru.
 
"Ako SNSD želi da natovari namet građanima neka njihovi poslanici dođu na sjednicu i glasaju za taj zakon. Ne radi se o neslaganju u vezi s potrebom finansijske podrške MMF-a Republici Srpskoj, već o tome da mi nećemo da podržimo novi teret na građane Republike Srpske", kazao je on.
 
Optužio je Vladu Republike Srpske da je odgovorna za prenos nadležnosti s entiteta na nivo BiH kada su u pitanju zakoni o bankama, jer je potpis premijerke Željke Cvijanović na Pismu namjera s MMF-om.
 
Nakon sjednice Predsjedništva NDP kazao je da će ta stranka nastaviti razgovore s PDP-om o eventualnom zajedničkom izlasku na izbore 2018.

(Agencije)

 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Tiru riru

25.03.2017 17:22

Ko vam je sanuo da se ujedinite? Mislim PDP I NDP. Sto nema SDSa? Neko suflira , a tko ?

ODGOVORITE
Name

Realno

25.03.2017 18:59

Cavicu, ne ujedinjuj se osim ako ti ne budes na celu te nove stranke. Neces valjda dozvoliti da stranku vode Borenovic i Crnadak?! Pa ti imas drugu stranku u BL po broju osvojenih mjesta, daleko iza tebe su i SDS i PDP. Ne nasjedaj, ima nas mnogo koji jedino u tebi vide cestitog i pametnog politicara.

Name

PDP

26.03.2017 17:54

On će se ujediniti i sa crnim đavolom, samo da bude u vlasti.

Name

Bake

25.03.2017 17:53

Ako nećete Vi u većinu hoće SNSD, i ovako ste dosadili. Bakiru treba samo poslušnika, može Vas mijenjati kao čarape!

ODGOVORITE
Name

Cava kralju

25.03.2017 18:48

Tako je Cava! Ovi misevi neka se poklope po usima ( mislim na vecinu ostalih iz opozicije) Nisu ti do koljena.

ODGOVORITE
Name

Bla-bla

25.03.2017 19:05

Prvo se morate ujediniti međusobno vi iz NDP-a. Toliko vas je onaj dodikov gad Vojin Mijatović razjedinio da vas nikakav magnet ne može sastaviti. A vi pričate o ujedinjenju sa PDP. Neće vas niko takve kad ste postali egzil za pobjegulje iz drugih stranaka i kad vam se malo-malo desi neki Vojin. Jadnici.

ODGOVORITE
Name

Vojin-BMW

25.03.2017 21:07

Šta mi oćeš šta mi možeš? Vozim svoj BMWe i tako mi se može. Crkni od muke. Ja sam ipak zamjenik Adilov. Ponekad me ministar posalje po cigaete, a ponekad zajedno popušimo i podijelimo koju. Vratiću se u Dodikovo jato kad ja hoću i ne moraš Čavu da prozivaš. On je ionako ćorav kod očiju. Ja sam burgijao i izburgijao. Postigao dil sa Čavom. Ja u Sarajevo a on i ne mora biti gradonačelnik. Shvati i sjaši čoveče , ovo je dil. A ti crkni od svoje ljubomore.

Name

Re bla bla

25.03.2017 21:25

Vala ti je pravi taj nik BLA BLA, i komentar ti je takav. Nesto mi se puno sekiras oko NDP.

Name

Bl

25.03.2017 20:32

Ovaj opet pomaze Dodika.Stvara mu poziciju da preuzme vlast na nivou BiH.

ODGOVORITE
Name

Re BL

25.03.2017 22:27

Ma, hajde. Vidim dobro racunas, a poznajes i proceduru u PD PSBiH. Idi gledaj zvezde granda ili nesto slicno, Caviceva izjava je pretesko gradivo za tebe.

Name

Rade

26.03.2017 00:14

Pdp nece nikakvo ujedinjene sa onim kojima je jedini cilj da politicki prezive sledece izbore preko jednog mandata.i to je jedini cilj Dragana Cavica jer on nema drugo zanimanje poslije politike.

Name

Re Rade

26.03.2017 06:53

Nisam ni clan ni simpatizer nijedne stranke ali kakvo to zanimanje imaju ti iz PDPa?! Iskreno, Cavic je strucan u svakoj oblasti koju nasa politika pokriva i to mnogo vise nego bilo ko drugi od politicara u RS. Odnosno, on jeste politicar ali drugi su politikanti