Најбољим ученицима наградни излет

Ученици првог разреда економских техничара Центра средњих школа „Петар Кочић“ из Српца остварили су најбоље резултате у учењу, ваншколским активностима, радним акцијама и владању у првом полугодишту и заслужно проглашени најбољим одјељењем у цијелој школи. За награду су добили бесплатан једнодневни излет у Бања Луку, гдје су у пратњи разредног старјешине Бранке Кесер, обишли неке знаменитости у највећем граду Републике Српске.

Република Српска 25.03.2017 | 16:33
Најбољим ученицима наградни излет
Двадесет и три ученика економских техничара обишли су Музеј Републике Српске, гдје су највећу пажњу посветили  изложби поставки „Од праисторије до савременог доба“, „Јасеновац“, „Рибе, водоземци и гмизавци наших крајева“,  а пажњу су им  привукле и етнолошка и етнографска  изложба.

Након Музеја, ученици су обишли тврдјаву „Кастел, најславнији историјски споменик у Бањалуци, а посјетили  су Мултиплекс „Палас“, гдје су имали прилику да погледају филм „На млијечном путу“, најновијре филмско остварење познатог режисера Емира Кустурице.

„Другу годину наша школска установа проводи такмичење медју одјељењима, при чему се сабирају просјечна оцјена ученика, оправдани и неоправдани изостанци са наставе, учешће у ваннаставним активностима, владање, процент пролазности одјељења, учешће у акцијама и број напомена у дневнику. Ова акција је добро прихваћена и увелико се осјећа помак у свим областима, што и јесте циљ покретања ове активности“, каже разредни старјешина економиста Бранка Кесер.

Она додаје да су ученици били одушевљени наградним излетом, који је послужио и за обнављање знања из разним области, историје, науке, културе,  природе и  другим знаменитостима.

Ученици првог разреда економских техничара обећали су да ће учинити све да титулу најбољих задрже и на крају школске године.

(БН/С.К.)

Коментари / 0

Оставите коментар