Najboljim učenicima nagradni izlet

Učenici prvog razreda ekonomskih tehničara Centra srednjih škola „Petar Kočić“ iz Srpca ostvarili su najbolje rezultate u učenju, vanškolskim aktivnostima, radnim akcijama i vladanju u prvom polugodištu i zaslužno proglašeni najboljim odjeljenjem u cijeloj školi. Za nagradu su dobili besplatan jednodnevni izlet u Banja Luku, gdje su u pratnji razrednog starješine Branke Keser, obišli neke znamenitosti u najvećem gradu Republike Srpske.

Republika Srpska 25.03.2017 | 16:33
Najboljim učenicima nagradni izlet
Dvadeset i tri učenika ekonomskih tehničara obišli su Muzej Republike Srpske, gdje su najveću pažnju posvetili  izložbi postavki „Od praistorije do savremenog doba“, „Jasenovac“, „Ribe, vodozemci i gmizavci naših krajeva“,  a pažnju su im  privukle i etnološka i etnografska  izložba.

Nakon Muzeja, učenici su obišli tvrdjavu „Kastel, najslavniji istorijski spomenik u Banjaluci, a posjetili  su Multipleks „Palas“, gdje su imali priliku da pogledaju film „Na mliječnom putu“, najnovijre filmsko ostvarenje poznatog režisera Emira Kusturice.

„Drugu godinu naša školska ustanova provodi takmičenje medju odjeljenjima, pri čemu se sabiraju prosječna ocjena učenika, opravdani i neopravdani izostanci sa nastave, učešće u vannastavnim aktivnostima, vladanje, procent prolaznosti odjeljenja, učešće u akcijama i broj napomena u dnevniku. Ova akcija je dobro prihvaćena i uveliko se osjeća pomak u svim oblastima, što i jeste cilj pokretanja ove aktivnosti“, kaže razredni starješina ekonomista Branka Keser.

Ona dodaje da su učenici bili oduševljeni nagradnim izletom, koji je poslužio i za obnavljanje znanja iz raznim oblasti, istorije, nauke, kulture,  prirode i  drugim znamenitostima.

Učenici prvog razreda ekonomskih tehničara obećali su da će učiniti sve da titulu najboljih zadrže i na kraju školske godine.

(BN/S.K.)

Komentari / 0

Ostavite komentar