Бакир, Човић и Додик природни савезници?

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне Скупштине БиХ Огњен Тадић (СДС) каже да СДС жели бити странка политичких промјена, а не мржње и конфликата. Говорећи о актуелним дешавањима у БиХ за портал Аваз. ба, Тадић тврди да и Изетбеговић, и Човић, и Додик имају своје проблеме које би хтјели сакрити од народа.

Босна и Херцеговина 25.03.2017 | 16:15
Бакир, Човић и Додик природни савезници?
Коментаришући актуелна политичка дешавања у БиХ након одбијања захтјева за ревизију пресуде Хашког трибунала по тужби БиХ против Србије, Тадић  каже да не постоји било каква конкретна информација или одлука на основу које би могли знати како ће се у наредном периоду односити према Дому народа ПС БиХ делегати из СНСД-а и ДНС-а.

Тадић каже да је предсједник СНСД-а апострофирао Представнички дом као дом гдје његови посланици неће долазити због предсједавајућег Шефика Џаферовића.

"Није рекао ништа конкретно. С друге стране, један од водећих људи ДНС-а Недељко Чубриловић је рекао да је у интересу Републике Српске да српски представници треба активно да учествују у раду Парламента БиХ", рекао је Тадић, додајући да су, према свему томе, све су шпекулације могуће и све су опције отворене када је у питању заказивање и одржавање сједнице Дома народа ПС бИХ.

То што су посланици из редова странака Савеза за промјене дошли на сједницу Представничког дома, према Тадићевим ријечима, саопштили су практично какав однос имају према тој активности, а СДС жели бити странка политичких промјена, а не мржње и конфликата.  

- Тако, једино делегати из СНСД-а и ДНС-а могу да кажу шта у перспективи имају намјеру радити у будућности. Ја, заиста, не знам, јер мени ни до данас нико није саопштио разлоге зашто нису дошли Новић, Родић и Радмановић на сједницу Дома народа - нагласио је Тадић.

Излаз из ове ситуације, сматра Тадић, је да Бакир Изетбеговић, Драган Човић и Милорад Додик кажу да ли су спремни да направе нову већину за формирање новог Савјета министара, који не би укључивало СДС нити, како је истакао, на било који начин обавезивао да учествују у њиховим играма.

- Оваква ситуација потпуно је неподношљива за СДС због малтретирања народа. Уколико они немају ту већину, био би ред да дају јавно саопштење да одустају од својих досадашњих политика, да ће пустити овај народ да живе на миру – казао је Тадић.

Он је додао да сва тројица политичара, и Изетбеговић, и Човић, и Додик имају своје проблеме које би хтјели сакрити од народа.

- Додиков проблем везан је за економско-социјално стање у РС, код Човића је то изостанак озбиљних резултатат на пољу обећања о новој изборној јединици или нечему сличном. Код Изетбеговића је очит промашај када је у питању, не само ревизија него и уопште укомпоновање политичке сцене код Бошњака – казао је Тадић.

ПО њему, сва тројица, Изетбеговић, Човић и Додик, су природни савезници у овом моменту, јер на изборима могу изгубити највише.

Тадић је нагласио да Изетбеговић мора да се извуче из ситуације везано за ревизију која је била непримјерена свему што је договарано 2014. и 2015. када је Савјет министара успостављен.

- Улога Изетбеговића излази чак из ових редовних проблема, јер БиХ враћа далеко у прошлост, иако то као политичар не би смио да чини. Можда би могао као описиваћ догађаја из рата који евоцира своје успомене, или ако престане да се бави политиком као заступник ове или оне врсте виђења и мишљења - рекао је Тадић.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Видосава

25.03.2017 15:30

Виде Огњена. Мали иди писи писмо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

25.03.2017 15:49

Немој тако, човјек је само јавно изнио своје виђење проблема, са којима се већина, која жели напредак, мора сложити. Он би требао бити нови предсједник СДС, ако ова странка жели направити нешто позитивно у будућности

Name

Гојко

25.03.2017 21:07

Он је далеко одмакао од ове опозиције, па није он ретард па да му Говедаревић буде председник! Оги је паметан и патриота!

Name

Анти масон

25.03.2017 15:42

А ми смо колективно жртва политике, тајкуна и банкара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

микаца

25.03.2017 18:26

Коментар за10 поздрав

Name

Славко

25.03.2017 16:03

Сви ама бас бас сви сте ви исти ви сте се сви уфурали да вам је политицар зивотно занимање???Сто ли бозе драги,Због бриге за народ није сигурно !!Сто народ вецу бригу брине,вецу муку муци-ти такви ко ти "богом дани спаситељи"сте све веци и веци???оставјате утисак да сте незамјењиви!!!!!Треба и РС један"Бели"да видите колко сте смијесни?!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Славко

25.03.2017 18:49

Ај ти буди политицар, па нас спаси. Најлаксе је пљуват.

Name

Адитив

25.03.2017 21:15

Да нам Огњен појасни откуд он у Еаст Wест Бридге, заједно са Шкрбићем и Радојичићем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.03.2017 23:21

Добра зарада

Name

СДС Бања Лука

25.03.2017 21:36

Проблем је у том сто је Тадиц давно добио 1% гласаца за колико је изгубио председницке изборе, али се побринуло квази руководство СДС да промовисуци Цавица и Иваница изгубе велико повјерење гласаца тако да је од СДС остала политицка љустура коју треба поцистити а странку извуци из владавине лазних патриота и експерата. Огњен Тадиц је политицар којег нису успјели унистити многи који као Стевандиц бар требају у стилу баје поклонити се султану Додику и његовим везирима који се боре за трон великог везира. Огњене 3 копља си испред свих. Само напред и нека те висе не савјетују...

ОДГОВОРИТЕ
Name

микаца

26.03.2017 10:13

Подрска Тадицу умјерен .културан.прави господин и зна које и ста оце нама таки свима требају..

Name

Народ

26.03.2017 00:57

Зар си то Тадицу тек сад примјетио! Па ви сте сви цорави ако то нисте знали. То су најбољи пријатељи. Само гледају своје ду*е и интерес. Најбитније је да се не сазна њихов криминал и лоповлук, зато увијек неста измисљавају и окрецу народ као на ринглспилу. Кад се њих скине са власти, неце постојати мрзње ни национализам итд. Тек онда це поцети боља времена у ФБиХ и РС. Треба народ оба ентитета протестирати као Румуни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

микаца

26.03.2017 09:19

Лако је и све им пролази код нас Глупих коце казат ,Стоп? То моземо само ми сви скупа:::::