Жоакиме, црни сине! Шта ти је то требало?!

Центру Никса следи чак 20 утакмица суспензије због допинга! НБА казнила Ноу: Није хтео, али узео је забрањено! Центар Њујорк Никса несвесно прекршио анти-допинг правила и зато ће морати да одсуствује са 20 утакмица.

Кошарка 27.03.2017 | 16:45
Жоакиме, црни сине! Шта ти је то требало?!
Како јављају амерички медији, центар Њујорк Никса Жоаким Ноа пао је на допинг тесту.

За сада се не зна који забрањени суплемент му је нађен, али се зато већ зна да ће по новом правилнику добити суспензију од чак 20 утакмица. То значи да ће француски репрезентативац морати да "охлади" 10 мечева у овој и још толико у следећој такмичарској години.

Син чувеног француског тенисера, Јаника Ное прешао је прошлог лета из Чикага у Њујорк потписавши четворогодишњи уговор за 72 милиона долара, али се још није исказао. Поред тога што је постизао просечно само 5,5 поена, 32-годишњи ас је имао и великих проблема са хроничном повредом ноге. Ноа је раније ове године одлучио да не игра за Француску на ЕП које се одржава у септембру.

Њујорк Никси са великим амбицијама су направили овосезонски тим, али ће поново завршити такмичарску годину без учешћа у плеј-офу и уз много питања која ће на лето неизбежно добити одговоре.

Да ситуација у култној дворани "Медисон сквер гарден" буде још тежа побринули су се и функционери НБА лиге, који су били принуђени да центра Жоакима Ноу (32) суспендују са чак 20 утакмица.

Француски интернационалац прекршио је анти-допинг програм такмичења, јер је био позитиван на недозвољену супстанцу, коју је уносио у организам кроз суплемент. Као олакшавајућа околност послужило му је то што није свесно кршио правила и што је потпуно сарађивао са надлежнима.

Ноа је крајем фебруара био подвргнут операцији колена, због које је тек недавно почео да трчи и да тренира са остатком тима. Претпоставка је да ће десет мечева казне "одрадити" у преосталим мечевима ове сезоне, а десет на почетку наредне.

Дугогодишњи центар Чикаго Булса (2007-2009) прешао је у Њујорк прошле године, потписавши са Никсима уговор на четири сезоне, вредан 72 милиона долара. Међутим, за једну од најпопуларнијих франшиза је одиграо само 46 утакмица, уз учинак од пет мечева у 8,7 скокова по мечу.

Екипа Џефа Хорнасека тренутно заузима 13. место на табели Источне конференције, са скором од 27 победа и 45 пораза, због чега заостаје осам победа за Мајамијем, првим тимом "изнад црте".

Извор: моззартспорт/мондо.рс

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар